Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

De tävlar i Melodifestivalens deltävlingar i Göteborg och Malmö

Idag lättade SVT äntligen lite på förlåten för vad vi kommer att möta när melodifestivalen åter drar på turné om drygt två månader - vid en presskonferens på förmiddagen avslöjades nämligen bidragen och artisterna som tävlar i de båda första deltävlingarna!

Melodifestivalen 2015 kommer att programledas av Sanna Nielsen och Robin Paulsson. Upplägget är till stora delar välbekant, men några förändringar har avslöjats: Istället för tidigare åtta bidrag vardera i de fyra deltävlingarna så kommer nästa år bara sju bidrag att tävla i varje deltävling. Precis som förut kommer de två bäst placerade i varje deltävling ta sig direkt vidare till finalen.

Precis som de senaste åren kommer bidragen som placerat sig som trea och fyra i deltävlingarna en plats i Andra Chansen. I Andra Chansen ställs bidragen mot varandra i fyra dueller och vinnarna i dessa går samtliga vidare till final. Detta innebär att hela fyra bidrag tar sig till final via Andra Chansen - och att finalen den här gången kommer att bestå av tolv bidrag.

Jämfört med förhandsspekulationerna i kvällspressen rymde startfälten i Göteborg och Malmö få överraskningar. En fanns det dock - en otippad duett mellan Marie Bergman och Sanne Salomonsen. Förutom dem finns ytterligare två med tidigare eurovisionerfarenhet i fältet, Eric Saade och Jessica Andersson, några återseenden när Linus Svenning, Behrang Miri, Magnus Carlsson och Daniel Gildenlöw (sångare i Pain of Salvation) får en ny chans att tävla. Utöver dessa möter vi en hel rad debutanter, främst hämtade ifrån floran av tvsända talangshower.

Efter att bara ha sett namnen så här i vitt på svart har jag svårt att bli särskilt entusiastisk. Listan i stort känns oinspirerad och trött och även om den rymmer ett helt gäng nya namn så hör ingen av dem till artisterna jag längtat efter. Nåja, den här tävlingen avgörs tack och lov inte i en tyst lista av namn och nog finns det ljusglimtar även här - det finns all anledning att se fram emot både låtarna som kommer att framföras och vad artisterna kommer att göra med dem på scenen!

Bidragen som tävlar i de båda andra deltävlingarna avslöjas i morgon förmiddag. Här är startfälten i de båda första deltävlingarna i Göteborg och Malmö:

Deltävling I den 7 februari i Scandinavium, Göteborg

Jessica AnderssonCan’t Hurt Me Now
(Aleena Gibson, Fredrik Thomander)

Behrang Miri feat. Victor CroneDet rår vi inte för
(Behrang Miri, Albin Johnsén, Måns Zelmerlöw, Tony Nilsson)

Dolly StyleHello Hi
(Emma Nors, Palle Hammarlund, Jimmy Jansson)

Molly Pettersson HammarI’ll Be Fine
(Molly Pettersson Hammar, Lisa Desmond, Tim Larsson, Tobias Lundgren, Gavin Jones)

Elize Ryd & Rickard SöderbergOne By One
(Elize Ryd, Jimmy Jansson, Karl-Ola Kjellholm, Sharon Vaughn)

Daniel GildenlöwPappa
(Daniel Gildenlöw)

Eric SaadeSting
(Sam Arash Fahmi, Fredrik Kempe, Hamed ”K-one” Pirouzpanah, David Kreuger)

Deltävling II den 14 februari i Malmö Arena, Malmö

MarietteDon’t Stop Believing
(Miss Li, Sonny Gustafsson)

Emelie IrewaldDär och då med dig
(Emelie Irewald)

Linus SvenningForever Starts Today
(Aleena Gibson, Anton Malmberg Hård af Segerstad, Fredrik Kempe)

Samir & ViktorGroupie
(Anton Malmberg Hård af Segerstad, Kevin Högdahl, Maria Smith, Viktor Thell)

NeverstoreIf I Was God For One Day
(Thomas G:son, John Gordon, Jacob Widén)

Magnus CarlssonMöt mig i Gamla stan
(Thomas G:son, Lina Eriksson)

Marie Bergman & Sanne SalomonsenNonetheless
(Andreas Stone Johansson, Allison Kaplan)

Media: Aftonbladet, Expressen, DN, SvD.
De tävlar i Melodifestivalens deltävlingar i Göteborg och Malmö Reviewed by Pierre on 11:39:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Jag är på det stora hela nöjd med artisterna hittills. Deltävling ett kommer bli stenhård tror jag! två känns svagare men kan ju ändras när man hör låtarna. Är väldigt nyfiken på Söderberg/Ryd och Bergman/Salomonsen. Marie Bergman har släppt en fantastisk skiva i år så ja hoppas det de sjunger liknar den(lite country-inspirerat) Sedan Jessica Andersson är ju alltid bra. Samt Molly och Mariette som jag gillat i Idol. Linus Svenning, Behrang Miri och Samir kunde däremot kvittat för mig men de kan ju överraska....

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.