Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Italien vann Junior Eurovision Song Contest 2014!

Vincenzo Cantiello, vinnare för Italien
Årets upplaga av Junior Eurovision Song Contest har avgjorts vid en storslagen final i Marsa Shipbuilding på Malta! Bland sexton unga tävlande gick segern till ett av de debuterande länderna - Italien, representerade av fjortonårige Vincenzo Cantiello och hans ballad Tu Primo Grande Amore.

Det blev en riktigt spännande omröstning - som inleddes med att alla bidragen fick tolv poäng vardera så att ingen skulle behöva bli stående med en nolla till slut - där det länge var ovisst vart segern skulle gå. Till slut fick Italien tolv poängs segermarginal ned till Bulgarien som tog hem silvret - vilket var deras hittills bästa placering i eurovisionsammanhang - efter att ha fått poäng, och oftast höga sådana, från samtliga deltagarländer, däribland fyra tolvpoängare.

Själv är jag väldigt nöjd med resultatet! Fjortonåringen med den fantastiska rösten var ju min förhandsfavorit till segern och Vicenzo levde upp till alla förväntningar på scenen i Marsa. Han intog den med stor inlevelse och utan att någonstans pruta på de höga tonerna i sin väldigt italienska ballad om den där allra första kärleken - och uppenbarligen förenades Europa i kollektiv gåshud.

Mindre kul att Sverige fortsatt har det tufft i den här tävlingen. Trots en kanoninsats på scenen lyckades Julia Kedhammar inte ta sig högre upp än till en trettondeplats i resultatlistan med Du är inte ensam.

Scenen i Marsa Shipbuilding kommer få stå kvar en vecka till - nästa helg återanvänds den när Malta väljer sitt eurovisionbidrag för 2015 här. Nu kollar vi killen som vann på den igår kväll, här är Tu Primo Grande Amore med Vincenzo Cantiello för Italien (därunder hittar du hela resultatet med länkar till samtliga framträdanden):

Resultat Junior Eurovision Song Contest 2014


Land
Artist
Låt
Poäng
1.
Italien
Vincenzo Cantiello
159
2.
Bulgarien
Krisia, Hasan & Ibrahim
147
3.
Armenien
Betty
146
4.
Malta
Federica Falzon
116
5.
Ryssland
Alisa Kozhikina
96
6.
Ukraina
Sympho-Nick
74
7.
Vitryssland
Nadezhda Misyakova
71
8.
Nederländerna
Julia
70
9.
Cypern
Sophia Patsalides
69
10.
Serbien
Emilija Đonin
61
11.
Georgien
Lizi Pop
54
12.
Slovenien
Ula Ložar
29
13.
Sverige
Julia Kedhammar
28
14.
Montenegro
Maša Vujadinović & Lejla Vulić
24
15.
San Marino
The Peppermints
21
16.
Kroatien
Josie
13

Bild: EBU (Elena Volotova & Maria Mifsud)
Italien vann Junior Eurovision Song Contest 2014! Reviewed by Pierre on 13:07:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.