Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Klart för final på Malta - här är semifinalresultatet

Igår kväll avgjordes semifinalen av Maltas eurovisionuttagning, vilket ju innebär att allt är klart inför kvällens final där säsongens andra bidrag till Eurovision Song Contest blir helt klart!

Det blev en sevärd semi, mycket tack vare den maffiga scenen i Marsa Shipbuilding som gjorde mycket för att lyfta fram de tävlande artisterna och låtarna. Bland dessa varvades dock högt hejvilt med lågt... Att döma av reaktionerna från publiken på plats är de synkvaggande nunnorna i Ekklesia Sisters stora favoriter till segern ikväll, men jag hoppas innerligt att de har fel. Nunnorna står för ett riktigt pekoral, komplett med falsksång och aspartamsöt text fullknökad med klichéer. Jag ställer mitt hopp till att tittarnas röster bara utgör en sjättedel av rösterna ikväll!

Någon eurovisionvinnare hör jag inte i startfältet, men väl flera bidrag med åtminstone hygglig eurovisionpotential. Min förhandsfavorit Beautiful To Me med den sjungande doktorn Gianluca Bezzina och hans syskon i L-Aħwa funkar fint som en skön feelgoodbagatell, men på scen känns den väl mycket som en parafras på hans förra bidrag. Tveksamt om malteserna går på det spåret en gång till så snart. Då ligger det närmare till hands att gissa att de väljer en ballad. Franklin var kanon igår kväll i sin Alexander Rybak-pennade ballad Still Here och Ambers mer dramatiska Warrior ligger välförtjänt högt i omröstningar runt om på nätet. Mitt mer konservativa schlagerpopjag gillar också Jessikas och Christabelles lättviktiga popbidrag, men jag tippar att båda passerat bäst-före-datum i eurovisionsammanhanget. Framåt midnatt vet vi om Malta skickar nunnor, någon av mina favoriter - eller någon vi helt missat i förhandssnacket!

Nedan hittar du hela resultatet från semin med länkar till gårkvällens framträdanden samt allt du behöver veta inför ikväll!

Resultatet från semifinalen

Till final (i den ordning de startar i finalen)
1.
Glen Vella
2.
Karen DeBattista
3.
Dominik
4.
Trilogy
5.
Chris Grech
6.
Ekklesia Sisters
7.
Jessika
8.
Deborah C
9.
Amber
10.
L-Aħwa
11.
Franklin
12.
Christabelle
13.
Lawrence Gray
14.
Daniel Testa


Utslagna (utan inbördes ordning)
Lyndsay Pace
Iona Dalli
Raquel
Domenique
Danica Muscat
Corazon

Allt om finalen av Malta Eurovision Song Contest 2015 i kortform

Vad händer?
Malta väljer sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2015.
Hur?
Fjorton bidrag framförs, ett av dem blir Maltas eurovisionbidrag 2015. Fem individuella domare står för fem sjättedelar av rösterna medan tittarna står för den sista sjättedelen. Vid oavgjort resultat plockas tittarnas röster bort.
Programledare
Daniel Chircop och Lyona Xuereb Gatt
Gästartist
Conchita Wurst
Tid
Finalen inleds klockan 20.45 och beräknas avslutas 23.30.
Webcast
Via TVM eller eurovision.tv
Klart för final på Malta - här är semifinalresultatet Reviewed by Pierre on 11:41:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.