Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Michele Perniola och Anita Simoncini tävlar för San Marino

Michele Perniola och Anita Simoncini
Som utlovat avslöjade idag San Marino sitt val av artist för Eurovision Song Contest i Wien nästa år. Trots att vi inte kommer att få ett fjärde och rekordbrytande deltagande av Valentina Monetta så har man ändå gjort ett val som kommer att omtalas just i termer av rekord.

Det ansvariga tvbolaget SMRTV har nämligen utsett två tidigare deltagare i Junior Eurovision Song Contest till sina representanter i Wien; sextonårige Michele Perniola och femtonåriga Anita Simoncini som kommer att tävla tillsammans i en duett - och därmed bli tävlingens hittills yngsta duo. Anita blir dessutom den första artisten som tävlar i huvudtävlingen direkt efter att hon tävlat i juniorversionen av tävlingen - hon är nämligen en av medlemmarna i The Peppermints, tjejgruppen som representerade San Marino i finalen alldeles nu häromveckan.

Michele är italienare och slog igenom när han vann talangshowen Ti lascio una canzone i italiensk tv för två år sedan. Året därpå plockade San Marino upp honom som sin representant i Junior Eurovision Song Contest i Kiev där han tävlade med O-o-O Sole intorno a me som slutade tia av tolv bidrag.

Anita, som faktiskt är från San Marino, är en femtedel av The Peppermints som hamnade näst sist i juniorfinalen på Malta för två veckor sedan med Breaking My Heart.

San Marino börjar onekligen bli duktiga på det där med att skapa ett buzz omkring sina eurovisionbidrag - även om det hittills betalat sig rätt dåligt i framgångar i resultatlistan. Utan att ännu veta något om vad Michele och Anita kommer att göra på scenen i Wien så känns det som stor risk för upprepning av det mönstret där... Duellanterna hamnade båda långt ner i resultatlistan i juniortävlingen med valpigt framförda bidrag och ligger de på den nivån även i Wien gissar jag att de får det tufft där. Hoppet ligger i att de hinner växa till sig en smula och förses med en låt efter sin förmåga. I väntan på tävlingslåten kollar vi in Micheles och Anita respektive juniorbidrag:

Michele Perniola och Anita Simoncini tävlar för San Marino Reviewed by Pierre on 15:53:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.