Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Orkestern tillbaka i ett nedbantat Melodi Grand Prix

Förra året stöpte det norska tvbolaget NRK om sin och Norges eurovisionuttagning Melodi Grand Prix rejält. Turnén efter svensk modell avskaffades och istället avhandlades såväl deltävlingar som final under en intensiv vecka i mars. Den här säsongen drar man tävlingen ännu ett steg vidare i samma riktning - nu dumpas deltävlingarna helt och vi får nöja oss med en enda stor final i Oslo Spektrum den 14 mars.

Jubileumsfirande

NRK ser dock inte alls på förändringen som en nedbantning. Efter nio år med turné och deltävlingar vill man nu istället lägga allt krut på en storslagen final när man samtidigt firar både 20- och 30-årsjubileum av sina första två eurovisionsegrar med Bobbysocks La det swinge och Secret GardenNocturne 1985 respektive 1995. TV-chefen Thor Gjermund Eriksen utlovar en storslagen fest!

Kringkastingsorkesteret (KORK) med NRK-chefen Thor Germund Eriksen i förgrunden

Liveorkestern kommer tillbaka

En stor nyhet i finalen avslöjas redan nu - man återinför liveorkestern! Efter sjutton år av förinspelad musik kommer den 54 man starka Kringkastingsorkesteret (KORK) att göra comeback i Melodi Grand Prix. De tävlande artisterna kommer själva att få välja om i vilken grad man vill utnyttja orkestern, men man menar att orkestern kommer att hjälpa till att göra finalen mer varierad och spännande.

De tävlande bidragen

En enda stor final innebär också större konkurrens om att få vara med. Förra årets sammanlagt femton bidrag kommer den här gången bara att vara tio - samtidigt som antalet inskickade bidrag ökat med 30% till omkring 800 stycken i år. Vilka låtar det blir får vi dock inte veta ännu på ett tag - först i början av 2015 avslöjas de tävlande.

Norges Melodi Grand Prix hör till mina favoriter bland de nationella uttagningarna och därför känns det onekligen en smula trist med bara en enda final, men å andra sidan, blir det nu verkligen en storslagen fest med tio toppbidrag så har vi en riktigt grym final att se fram emot. Även om den ju faktiskt krockar med Melodifestivalens final. Det ska dessutom bli riktigt kul att få se ytterligare en liveorkester i en nationell uttagning - de senaste åren har Albanien varit helt ensamma om att använda en sådan - även om det låter rätt motsägelsefullt med en liveorkester i en tävling för modern musik.

Källa: NRK Bild: Hege Bakken Riise/NRK
Orkestern tillbaka i ett nedbantat Melodi Grand Prix Reviewed by Pierre on 14:31:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.