Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Så väljer Litauen sitt eurovisionbidrag för 2015

Förra säsongen stod Litauen för den riktiga maratonrundan bland de nationella uttagningarna när man valde låt och artist från vars ett håll i en lång rad deltävlingar under hela vintern. Trots att uttagningen stundtals var svårgreppbar och till slut faktiskt slutade med fiasko i och med att vinnaren Attention med Vilija Matačiūnaitė inte lyckades ta sig till final i Köpenhamn så satsar man på precis samma upplägg den här gången!

Man har dock lärt sig lite av förra årets uttagning - dels är årets uttagning något kortare och dels har man dumpat systemet där artisterna valdes i rutan och låtarna i en onlineomröstning. Den här gången omfattar uttagningen "bara" tio deltävlingar och allt avgörs i direktsändning! Precis som förra gången bestämmer tittarna tillsammans med en jury resultatet.

Jag kände mig stundtals rejält bortkollrad av litauerna förra året, men när man nu verkar ha styrt upp de värsta krumelurerna i upplägget kanske det trots allt finns hopp om en intressantare tävling den här gången. Det fanns ju trots allt guldkorn bland både artister och låtar fjol - även om ingen av dem vann. Här är hela upplägget:

Upplägget för Litauens nationella uttagning Eurovizija


3 januari: Deltävling I - De tolv tävlande presenteras och den första röstningsomgången inleds men ingen röstas ut.

10 januari: Deltävling II - De tolv tävlande framför vars en världshit. Rösterna från den första deltävlingen läggs ihop med andra deltävlingens röster och artisten med minst antal röster röstas ut.

17 januari: Deltävling III - De elva tävlande framför vars en av de elva tävlande låtarna. De två artisterna samt de två låtarna med minst antal röster röstas ut. Att en artist blir utröstad innebär alltså inte per automatik att dennes låt förvinner och vice versa.

24 januari: Deltävling IV - Samma upplägg som i den tredje deltävlingen, men nu ska nio artister och låtar bli sju.

31 januari: Deltävling V - Samma upplägg som i den tredje och fjärde deltävlingen, men nu ska sju artister och låtar bli fem.

7 februari: Deltävling VI - Samma upplägg som i deltävling tre, fyra och fem, men nu ska fem artister och låtar bli tre

14 februari: Låtfinal - här handlar allt om låten. Juryn och tittarna röstar fram låten Litauen kommer att tävla med i Wien.

21 februari: Final - de tre återstående artisterna framför alla vinnarlåten och tittarna och juryn får i uppdrag att rösta fram vinnaren. Skulle två artister få samma poäng avgör juryns röster.

28 februari: Show med det bästa från den nationella uttagningen

1 mars: Stödkonsert för vinnaren, där artisterna som hamnade på plats ett till sex deltar.
Så väljer Litauen sitt eurovisionbidrag för 2015 Reviewed by Pierre on 21:16:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.