Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Slovenien väljer bidrag i EMA 2015

Förra året återuppstod Sloveniens nationella uttagning EMA efter ett par års vila och interna eurovisionval, ett lyckat drag då det ledde till en finalplats i Köpenhamn för bidraget Round and Round med Tinkara Kovač - säkert en anledning till att man även den här säsongen väljer bidrag via EMA!

Artister och kompositörer som är sugna på att delta kan skicka in sina bidrag från och med idag fram till den 21 december. Bland dessa kommer en urvalsjury sedan att välja ut sex bidrag som kommer att få tävla i finalen.

Parallellt kommer man dessutom att beställa bidrag från etablerade och välkända kompositörer. Även bland dessa kommer sex bidrag att väljas ut vilket gör att vi kommer att få en final med totalt tolv bidrag.

Ännu har inget datum satts för finalen, men man har redan avslöjat några av förutsättningarna: Finalen kommer att bli en liveshow sänd från huvudstaden Ljubljana uppdelad i två röstningsomgångar. I den första omgången kommer en expertjury att välja två bidrag som går vidare till en superfinal. I superfinalen får sedan tittarna hela makten i sina händer - de väljer vilket av de två bidragen som blir Sloveniens bidrag i Wien.

Jättekul att slovenerna fortsätter med en nationell uttagning, särskilt som man tvekade om att överhuvudtaget delta den här gången! Förra årets final var väl ingen direkt höjdare sett till låtarna som framfördes - men man lyckades ju plocka russinet ur kakan och den här gången verkar det ju dessutom finnas förutsättningar för ett starkare startfält i och med att man särskilt bjudit in etablerade låtskrivare.
Slovenien väljer bidrag i EMA 2015 Reviewed by Pierre on 17:15:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.