Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Tjeckien gör oväntad comeback i Eurovision Song Contest

När Bosnien Hercegovina häromdagen lämnade besked om att de inte kommer att delta i Eurovision Song Contest 2015 passade jag på att spekulera i hur många deltagarländer vi till slut kommer att landa på i Wien (se här). Som det såg ut då var antalet klara länder uppe i 37 med möjlighet till ytterligare två, Grekland och Bulgarien. Idag ställdes dock de siffrorna på ända när vi helt ut ur det blå fick ett positivt besked om deltagande från ett land ingen räknat med - Tjeckien!

Tjeckien har bara deltagit tre gånger förut, tre år på raken mellan 2007 och 2009. Då man aldrig lyckades kvalificera sig för final - eller faktiskt ens vara i närheten - tappade såväl tvpubliken som det arrangerande tvbolaget intresset och man drog sig ur inför 2010 års tävling i Oslo. Sedan dess har man lyst med sin frånvaro i tävlingen ända tills man idag alltså lämnade det överraskande beskedet att man tänker göra comeback i Wien nästa år!

Tjeckien är glada över att åter vara tillbaka i den underbara tävlingen! Efter tre tidigare bidrag hoppas vi kunna erbjuda Europa ett tjeckiskt bidrag av toppkvalitet säger Marketa Stinglova, ansvarig för projektcentrat för internationellt innehåll hos det statliga tjeckiska tvbolaget Česká televize.

Hoppsan! Visst är det härligt med positiva överraskningar! Inte för att jag direkt saknat Tjeckien i tävlingen - deras tre tidigare försök gjorde inte direkt några bestående intryck på mig, åtminstone inte i en positiv mening - men nog är det kul att de nu är tillbaka, särskilt om de dessutom lever upp till löftet om ett toppbidrag. Härmed ser vi ut att kunna landa på upp till 40 bidrag i Wien nästa år - om inte ytterligare länder tänker dyka upp som en gubbe ur eurovisionlådan innan startfältet är spikat!

Tjeckiens tidigare eurovisionbidrag

2009 Gipsy.cz - Aven Romale (18e plats i semifinalen)
2008 Tereza Kerndlová - Have Some Fun (18e plats i semifinalen)
2007 Kabát - Malá Dáma (28e plats i semifinalen)
Tjeckien gör oväntad comeback i Eurovision Song Contest Reviewed by Pierre on 16:21:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.