Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Trijntje Oosterhuis tävlar för Nederländerna i Wien

I fredags gjorde Anouk ett uttalande i nederländsk tv som satte igång en tsunami av spekulationer på hemmaplan. Hon hävdade att hon skrivit nästa års nederländska eurovisionbidrag och att det kommer att framföras av sångerskan Trijntje Oosterhuis. Hade hon försagt sig - eller var hon bara övermodig och tog ut saker i förväg?

Idag avslöjade det ansvariga tvbolaget att Anouks påstående stämmer - Nederländerna kommer att representeras av den 41-åriga sångerskan Trijntje Oosterhuis och en låt skriven av Anouk.

Trijntje slog igenom 1996 då Total Touch, gruppen hon skapat tillsammans med sin bror Tjeerd, fick en platinasäljande hit med låten Touch Me There. Efter två listtoppande album med Total Touch gav hon sig på en framgångsrik solokarriär 2001 vilken resultaterat i en handfull storsäljande album och flera hits. Det senaste albumet, Wrecks we adore som kom för två år sedan, producerades av svenskarna Tore Johansson och Martin Gjerstad - som ju också låg bakom Anouks eurovision-nia Birds - och av just Anouk som dessutom bidrog med låtar till albumet. De senaste åren har Trijntje också synts som en av coacherna i nederländska The Voice.

Efter åtta år utanför Eurovision Song Contests final är det tydligt att Nederländerna nu hittat sitt framgångsrecept efter två raka topp-tio-placeringar, senast med en silverplats för The Common Linnets i Köpenhamn i våras - borta är allt av effektsökeri och istället har man satsat på låtar och artister som känns äkta, jordnära och på riktigt. Valet av Trijntje känns som ännu ett val i samma linje - och inte mig emot alls!

Om hennes tävlingslåt vet vi ännu inte mycket alls mer än att Trijntje berättar att låten är vacker och speciell - och varken liknar vad man är van vid att höra henne eller Anouk göra. Till dess kollar vi in förstasingeln från förra albumet, Happiness, skriven och producerad av Anouk - därunder hittar du länkar till fler smakprov:

Fler låtar med Trijntje Oosterhuis

Knocked Out (andrasingel från Wrecks we adore, #15 på nederländska topplistan)
Ik zou het zo weer overdoen (singel från 2013, duett med Marco Borsato, #3 på nederländska topplistan)
Face in the crowd (singel från 2008, duett med Lionel Richie, #9 på nederländska topplistan)
Trijntje Oosterhuis tävlar för Nederländerna i Wien Reviewed by Pierre on 18:24:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.