Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Vilka tävlar i Melodifestivalen 2015?

På måndag och tisdag nästa vecka kommer äntligen de tävlande i nästa års upplaga av Melodifestivalen att avslöjas! Spekulationerna om vilka som kommer att få vara med har dock redan varit i full gång ett tag, precis som de senaste åren med Aftonbladet som härförare. Det är hög tid att sammanfatta hur spekulationerna gått så här långt!

Först ut att pekas ut som klar var operatenoren Rickard Söderberg, känd från Körslaget, som sägs vara klar för en duett tillsammans med Elize Ryd, vanligtvis sångerska i metalbandet Amaranthe.

Sedan följde Måns Zelmerlöw som i så fall gör sitt tredje melodifestivalförsök, den här gången med vad som sägs vara en riktig popdänga. Han pekades ut som klar samtidigt som Jon Henrik Fällgren, kanske mer känd som den jojkande samen som tog hem segern i TV3s Talang tidigare i år. Hans låt ska vara både etno och pop, självklart kryddad med jojk.

Låtskrivarduon Joy och Linnea Deb hör ju till de senaste årens mest framgångsrika i Melodifestivalen med Robin Stjernbergs vinnarlåt You och årets tvåa, Ace Wilders Busy Doin' Nothin' på meritlistan - de finns med nästa år också enligt Aftonbladet, men en låt åt Johan 'Midnight Boy' Krafman som annars gör skön pop á la 80-tal.

Just nu kan Andreas Weise ses i TV4s Idol Extra på fredagarna, men har Aftonbladet rätt kommer han efter det att synas på en melodifestivalscen i februari - han ska tävla med en låt som låter både Robbie Williams och Michael Bublé.

Paradise hotel-profilen Samir Badran och bloggaren Viktor Frisk sägs också vara klara för deltagande med en partylåt i samma stil som Success, låten de släppte i somras som nått upp i osannolika 11 miljoner spelningar på Spotify! Enligt samma artikel återvänder Linus Svenning till tävlingen nästa år, även denna gång med ett bidrag signerat Fredrik Kempe och den 16-åriga talangen Isa Tengblad kommer att debutera.

Nu senast avslöjades Hasse Andersson, mannen som satte skånska Kvinnaböske på kartan efter att ha gjort en landsplåga av sin Änglahund för tjugofem år sedan, också som klar för tävlande. Den numera 66-årige countrysångaren och trubaduren skulle därmed göra en osedvanligt sen debut i tävlingen!

Så långt namnen som nämns som redan klara. Inte direkt en lista som blåser mig av stolen av upphetsning. Nog finns det spännande inslag bland de omtalade, som deckardrottningen Camilla Läckberg som sägs har skrivit ett bidrag åt Jan Johansen och en eller annan intressant debutant - jag gillar t.ex. vad jag hittills hört av Midnight Boy och Linnea Henriksson - men jag saknar wowfaktorn. De riktigt stora namnen hade jag ändå inte räknat med, men det där lilla extra som gör att man blir helt till sig i schlagertrasorna finns liksom inte riktigt här heller.

Hoppet håller jag dock fortfarande högt, fortfarande finns det en del luckor i listan och den där wowfaktorn kan ju mycket väl finnas i låtarna - och de vet vi ju ännu inget om. Vad tycker du om namnen i förhandssnacket? Vilka skulle du vilja se i Melodifestivalen 2015?

De tävlande i Melodifestivalen 2015 enligt förhandspekulationerna

Klara för Melodifestivalen 2015 enligt Aftonbladet
Läs mer
Samir & Viktor
Linus Svenning
Isa Tengblad
Rickard Söderberg & Elize Ryd
Kalle Johansson (direktkvalificerad som vinnare av Svensktoppen Nästa)
Måns Zelmerlöw
Jon Henrik Fällgren
Midnight Boy
Andreas Weise
Hasse ’Kvinnaböske’ Andersson
Eric Saade
Magnus Carlsson
Andreas Johnson
Behrang Miri
JTR
Kristin Amparo
Ellen Benediktsson
Caroline Wennergren
Daniel Gildenlöw
Neverstore

Högaktuella för Melodifestivalen 2015 enligt Aftonbladet
Läs mer
Sean Banan
Linnea Henriksson
Jan Johansen (med en låt skriven av Camilla Läckberg)

Med i förhandssnacket inför Melodifestivalen 2015 enligt Aftonbladet
Jessica Andersson
Alex Jafarzadeh
Alvaro Estrella 
Oscar Zia
Top Cats
Le Tac
Elisa Lindström
Marie Picasso
Sara Li
Jens Hult 
Rabih Jaber
Benjamin Wahlgren
Velvet
De Vet Du

Albin
Alexander Vasiliou


Vilka tävlar i Melodifestivalen 2015? Reviewed by Pierre on 20:32:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.