Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Vitryssland väljer bidrag på annandagen

I morgon är sista dagen att skicka in bidrag för den som är sugen på att delta i Eurofest, Vitrysslands nationella uttagning till Eurovision Song Contest - deras uttagning är ju öppen även för utländska låtskrivare! Nu har det ansvariga tvbolaget BTVR dessutom meddelat att finalen kommer att gå av stapeln på annandag jul, den 26 december.

Efter deadline väntar auditions i Minsk den 4 och 5 december då de inskickade bidragen kommer att framföras inför en expertjury som har uppdraget att vaska fram upp till 15 bidrag som kommer att få tävla i den nationella finalen. Juryns beslut avslöjas redan på den sista dagen av auditions, den 5 december.

Finalen kommer att avgöras till hälften med hjälp av röster från tvtittarna och till hälften med hjälp av röster från en expertjury. Vilka som ingår i juryn kommer dock att hållas hemligt fram till tävlingsdagen för att undvika påtryckningar på jurymedlemmarna om hur de ska rösta.

Julmyset på annandagen är räddat med andra ord! Den vitryska uttagningen brukar vara klart sevärd, oftast med en rejäl dos kitschig vulgoschlager på charmig eurovisionengelska - vilket säkert gör sig säkert fint till både julbord och glögg!

Hållpunkter för Vitrysslands uttagning Eurofest

21 november: Sista dag att skicka in bidrag till tävlingen
4-5 december: Auditions inför en expertjury i Minsk
5 december: Expertjuryn avslöjar vilka bidrag som får tävla i finalen
26 december: Final
Vitryssland väljer bidrag på annandagen Reviewed by Pierre on 14:53:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.