Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

39 länder deltar i Eurovision Song Contest 2015

Såhär på dagen före dopparedagen passar EBU på att släppa den slutgiltiga listan över länderna som kommer att delta i Eurovision Song Contest i Wien nästa år!

För den som har hängt med under hösten innehåller listan inga överraskningar. Deltagarantalet stannar alltså på 39 länder, två fler än i Köpenhamn i våras. Detta eftersom tre länder gör comeback i tävlingen nästa år efter uppehåll; Cypern, Serbien och Tjeckien, samtidigt som ett land som deltog i våras inte kommer att vara med nästa år; Ukraina.

Eftersom deltagarantalet är udda har man också beslutat hur länderna ska fördelas över de båda semifinalerna. Således kommer sexton länder att tävla i den första semifinalen den 19 maj, medan sjutton länder tävlar i den andra semifinalen den 21 maj. Den 26 januari sker semifinallottningen då det avgörs vilka länder som tävlar i vilken semifinal.

Från varje semifinal kommer sedan tio länder i vanlig ordning att gå vidare till finalen den 23 maj där de ansluter till de direktkvalificerade länderna; värdlandet Österrike samt the Big Five; Spanien, Storbritannien, Italien, Tyskland och Frankrike - vi får alltså en final med 26 tävlande länder.

Du hittar allt om deltagarländerna och hur de kommer att välja sina bidrag (några har ju faktiskt redan valt) på samlingssidan Eurovision Song Contest 2015. Jag passar på att önska er alla en riktigt god jul!

Länderna som deltar i Eurovision Song Contest 2015

Albanien
Grekland
Montenegro
Slovenien
Armenien
Irland
Nederländerna
Spanien
Azerbajdzjan
Island
Norge
Storbritannien
Belgien
Israel
Polen
Sverige
Cypern
Italien
Portugal
Tjeckien
Danmark
Lettland
Rumänien
Tyskland
Estland
Litauen
Ryssland
Ungern
Finland
Makedonien
San Marino
Vitryssland
Frankrike
Malta
Schweiz
Österrike
Georgien
Moldavien
Serbien

39 länder deltar i Eurovision Song Contest 2015 Reviewed by Pierre on 12:58:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.