Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Bulgarien deltar inte i Eurovision Song Contest 2015

Bulgarien avstod ju deltagande från Eurovision Song Contest i Köpenhamn tidigare i år med motiveringen att man saknade ekonomiska förutsättningar.

Inför den här säsongen har beskeden vacklat fram och tillbaka - först lämnade man in en preliminär ansökan om deltagande, men drog tillbaka den före deadline. Sedan gavs man en förlängd deadline av EBU och sedan dess har det varit tyst - tills följande tweet dök upp på tvbolaget BNTs eurovisionprofil på Twitter häromdagen:
BNT har alltså inte lyckats ordna sponsorer och kastar därmed in eurovisionhandduken för andra året i rad. Samtidigt passar man på att förtydliga att man har en rakt igenom positiv inställning till tävlingen - avhoppet handlade aldrig om dåliga resultat, bara om att man just inte har råd.

Det är bara att hålla tummarna för att bulgarerna kommer att kunna delta nästa säsong istället! Härmed ser deltagarantalet ut att stanna vid 39 länder i Wien nästa år, två fler än i Köpenhamn i våras - såvida inte ytterligare något land hoppar fram som en rejält oväntad gubbe ur lådan i sista stund.

Du hittar allt om deltagarländerna och deras eurovisionplaner på samlingssidan Eurovision Song Contest 2015.
Bulgarien deltar inte i Eurovision Song Contest 2015 Reviewed by Pierre on 15:40:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.