Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

De programleder Eurovision Song Contest i Wien

Idag presenterade ORF, det österrikiska tvbolaget som arrangerar nästa års upplaga av Eurovision Song Contest, trion som kommer att programleda sändningarna från Wien nästa år!

För det blir, precis som i Köpenhamn i våras, en trio som får uppdraget att guida oss mellan bidragen - det blir dock första gången i tävlingens historia som vi får möta en programledartrio helt bestående av kvinnor. Valet har fallit på trion Mirjam Weichselbraun, Alice Tumler och Arabella Kiesbauer som dessutom har högvis av programledarrutin som gemensam nämnare. Glädjande för många kommer dessutom den regerande eurovisionvinnaren Conchita Wurst att ha en framträdande roll nästa år som värdinna i greenroom.

33-åriga Mirjam Weichselbraun är en av landets mest kända och omtyckta programledare efter att under många år ha programlett flera stora event och tvshower med musikalisk profil som MTV Music Awards och Dancing With the Stars och i vinter programleder hon också Österrikes nationella uttagning till Eurovision Song Contest.

Alice Tumler, 35, är både österrikiska och fransyska och talar fem språk. Hon har bland annat programlett Österrikes motsvarighet till Talang, Die Große Chance, resedokumentärer och livemusikprogram. Ska vi gissa att det blir hon som får ansvaret att tala franska i rutan?

Arabella Kiesbauer, 45, har även hon dubbelt medborgarskap, i Tyskland och Österrike. Hon började programleda ungdomsprogram i österrikisk tv redan på 80-talet och ledde sedan en talkshow i eget namn i Tyskland under tio år på 90-talet. Därefter återvände hon till Österrike där hon ledde Idol-klonen Starmania under fyra säsonger innan hon anställdes på utrikesministeriet som integrationsambassadör.
Mirjam WeichselbraunConchita Wurst, Arabella Kiesbauer och Alice Tumler. Bild: ORF/Thomas Ramstorfer

De tio senaste årens programledare för Eurovision Song Contest

2005 Ukraina: Maria Efrosnina och Pasha Shylko
2006 Grekland: Maria Menounos och Sakis Rouvas
2007 Finland: Jaana Pelkonen och Mikko Leppilampi
2008 Serbien: Jovana Janković och Željko Joksimović
2009 Ryssland: Natalia Vodianova och Andrey Malahov (i semifinalerna), Alsou Abramova och Ivan Urgant (i finalen)
2010 Norge: Nadia Hasnaoui, Erik Solbakken och Haddy N'jie
2011 Tyskland: Anke Engelke, Stefan Raab och Judith Rakers
2012 Azerbajdzjan: Leyla Aliyeva, Eldar Gasimov och Nargiz Birk-Petersen
2013 Sverige: Petra Mede
2014 Danmark: Lise Rønne, Nikolaj Koppel och Pilou Asbæk
De programleder Eurovision Song Contest i Wien Reviewed by Pierre on 13:21:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.