Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

De sex finalisterna är klara i Schweiz

Igår genomgick de 18 återstående bidragen i Schweiz eurovisionuttagning en rejäl duvning - under nio timmar visades de upp live inför en expertjury i en liveaudition för att vaska fram de sex finalisterna som får göra upp om slutsegern i Kreuzlingen den 31 januari.

Man gick sannerligen grundligt tillväga - men det betalade sig! Trots att jag inte riktigt hade just dessa sex som förhandsfavoriter så var det allt de som gjorde bäst ifrån sig på en livescen, en nog så viktig faktor om det är eurovisionframgångar man är ute efter.

Någon eurovisionvinnare har schweizarna knappast i sin finalsexa men jag tror nog här finns material för åtminstone en hygglig placering i Wien. Utan att ännu ha sett ett fullfjädrat scenframträdande tycker jag Mélanie René sitter på den intressantaste låten i Time to Shine, främst i konkurrens med Timebelle och Andy McSean.

Upplägget i den kommande finalen är en smula udda - förutom sin tävlingslåt kommer artisterna av outgrundlig anledning också att framföra vars en cover av en annan låt. Därefter delar en expertjury lika på makten att rösta fram vinnaren med tvtittarna.

Så, allt klart för final! Vilken är din favorit?

Finalisterna i Die Große Entscheidungsshow

Bidragen från tyskspråkiga SRF och rätoromanska RTR
Andy McSean - Hey now
Timebelle - Singing about love
Tiziana - Only human

Bidragen från franskspråkiga RTS
Licia Cherry - Fly
Mélanie René - Time to Shine

Bidraget från italienskspråkiga RSI
Deborah Bough - Take me back to 23
De sex finalisterna är klara i Schweiz Reviewed by Pierre on 18:06:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.