Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Klart för start i Cyperns uttagning

Efter ett års frånvaro i Eurovision Song Contest gör ju Cypern comeback i stor stil den här säsongen! Man kommer ju inte bara tillbaka, på första gången på länge kommer man dessutom att välja sitt bidrag i en omfattande nationell uttagning - som drar igång imorgon söndag!

Uttagningen, som man har valt att kalla Eurovision Song Project, kommer att avgöras i tre faser, allt under programledning av Antri Karantoni.

Auditions

Antri Karantoni, programledare
De första sju showerna är auditions där totalt 60 sedan tidigare utvalda artister (se här) kommer att tävla. Varje show består av tre delar;

Först The Eurobox där artisten berättar om sig själv och sitt förhållande till Eurovision Song Contest samt framför en bit av sitt favoriteurovisionbidrag

I The Viewing Room får man följa släktingar och vänner till den tävlande artisten live medan artisten medverkar.

Sist kommer The Eurostudio där artisten framför en halvminutlång snutt av sitt tävlingsbidrag inför en eurovisionmeriterad jury bestående av Despina Olympiou (2013), Alex Panayi (1995 och 2000), Elena Patroklou (1991) och Tasos Tryfonos. Får artisten minst tre individuella ja från juryn så är denne vidare till Eurochallenge-fasen - annars är det tack och hej! Totalt tjugo artister kommer att gå vidare till fas två.

Eurochallenge

Den andra fasen, Eurochallenge, består av två shower. Båda kommer att innehålla The Eurobox och The Viewing Room precis som fas ett. Skillnaden ligger främst i upplägget för The Eurostudio - men också i ytterligare två jurymedlemmar, vår egen Christer Björkman samt kompositören Dimitris Kontopoulos.

I den första showen ska de tjugo tävlande göra ett helt scenframträdande med sitt tävlingsbidrag, dock utan att ta hjälp av dansare på scenen, inför juryn. Juryn väljer sedan ut tio bidrag som går vidare till den andra showen.

I den andra showen kommer de tio återstående artisterna att framföra en eurovisioncover vardera, endast ackompanjerade av ett piano, samt intervjuas av journalister - som ett slags stresstest. Bland de tio tävlande kommer juryn att plocka vidare sex till finalen.

Finalen

I den avslutande finalen den 1 februari framför de sex finalisterna sina respektive tävlingsbidrag i ett fullfjädrat scenframträdande och sedan delar juryn och tvtittarna lika på makten att att utse vinnaren - Cyperns bidrag i Eurovision Song Contest 2015.

Det känns inte helt enkelt att hänga med i svängarna här, men man kan inte säga annat än att cyprioterna gör ett riktigt ambitiöst försök att vaska fram ett riktigt bra bidrag! Nu är det bara att hålla tummarna för att de lyckas - och för att vi får några underhållande veckor med cypriotisk eurovision serverade framöver!

Här ett litet smakprov på vad vi har att vänta i form av en trailer för Eurovision Song Project:

Hållpunkter för Eurovision Song Project

7 december: Audition I
14 december: Audition II
21 december: Audition III
26 december: Audition IV
28 december: Audition V
4 januari: Audition VI
11 januari: Audition VII
18 januari: Eurochallenge I - Tjugo artister blir tio
25 januari: Eurochallenge II- Tio artister blir sex
1 februari: Final, Cypern väljer sitt eurovisionbidrag bland sex finalister
Klart för start i Cyperns uttagning Reviewed by Pierre on 22:04:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.