Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Resultatet från audition 1 på Cypern

Igår kväll drog Eurovision Song Project, Cyperns nationella uttagning till Eurovision Song Contest, igång med en första audition i en serie av sju! Det var inte utan att man var nyfiken när nu cyprioterna för första gången på ett tag gav sig på en nationell uttagning efter både interna val och frånvaro från tävlingen de senaste åren!

I första programmet fick vi möta de nio första artisterna. Efter en kort presentation och några strofer av deras respektive favoritschlager började det riktigt intressanta - de framförde en kort snutt av sitt tilltänkta bidrag inför en jury bestående av eurovisionmeriterade Despina Olympiou, Alex Panayi, Elena Patroklou och Tasos Tryfonos. Dessa fick sedan enligt känt X-Factor-manér säga sitt ja eller nej till artisten - den som fått minst tre ja går vidare till nästa rond, Eurochallenge.

Om upplägget kändes en smula segt för oss med högst begränsade kunskaper i grekiska så var låtarna och artisterna en desto större positiv överraskning! Med tanke på att det här bara var de nio första av totalt 60 artister så ser det här riktigt lovande ut!

Fyra av kvällens nio tog sig vidare till nästa rond, varav två med ett rungande fyrfaldigt ja i ryggen - och båda dessutom med bidrag skriva av svenskar. Eva Diva alias Eva Kyriacou tävlade med Come and Fight for Freedom, en pumpande euroschlager som hon skrivit själv tillsammans med Henrik Bie, Magnus Josefsson och Mattias Olsson. Knappast nyskapande, men skön och effektiv popschlager - en låt jag gärna skulle svänga mina lurviga till på ett schlagerdansgolv! Det andra bidraget med svenska förtecken var Right In med Emily Charalambous som bland annat skrivits av Jonas Gladnikoff och Sara Ljunggren.

Vi kollar in Eva Divas svensklåt - därunder hittar du hela resultatet och länkar till bidragen. Nu ser jag fram emot audition två om en vecka!

Resultatet från audition 1 i Eurovision Song Project


Olympiou
Panayi
Patroklou
Tryfonos
Resultat
JA
JA
JA
JA
Vidare
Nikolas Levendis - Chlomi Selini
NEJ
NEJ
NEJ
NEJ
Utslagen
Emily Charalambous - Right In
JA
JA
JA
JA
Vidare
Nikolas Mavromichalis - Ena Kafe Mazi
NEJ
JA
NEJ
JA
Utslagen
Christodoula Tsaggara - Kori tis Mesogiou
NEJ
NEJ
JA
NEJ
Utslagen
Ifigenia Loukaidou & Lyrical Eye - Remember My Love
JA
JA
NEJ
NEJ
Utslagen
Charalambos "Luna" Iosif - I Wanna Dance (I Say Tempo)
JA
NEJ
JA
JA
Vidare
Elena Kousi - Just Another Girl
NEJ
NEJ
JA
JA
Utslagen
Maria Evangelou - Still
JA
JA
JA
NEJ
Vidare
Resultatet från audition 1 på Cypern Reviewed by Pierre on 19:01:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.