Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Sexton österrikiska kandidater avslöjade

För en dryg månad sedan avslöjade det österrikiska tvbolaget ORF hur man tänker ta fram bidraget man tävlar med hemmaplan i maj nästa år. Istället för att göra som fjol då man utsåg Conchita Wurst via ett internt val blir det den här gången en nationell uttagning där nya artister slåss om segern med hjälp av professionella coacher.

Uttagningen, som går under namnet Wer singt für Österreich?, avgörs via tre förinspelade shower följda av en direktsänd final den 13 mars. I den första showen som sänds den 20 februari presenteras sexton utvalda artister (listade här under) genom att de framför en låt vardera -.och därefter utser en jury sex av dem att gå vidare till de återstående tre showerna.

I den andra showen ställs de återstående sex inför utmaningar som ska visa vad de går för som artister. I den tredje framför de två tänkbara eurovisionbidrag vardera, alla skrivna av ett internationellt och välmeriterat låtskrivarteam - och i den avslutande finalen bestämmer tittarna tillsammans med en jury vem som vinner och får representera Eurovision Song Contests värdland på hemmaplan.

Under hela tävlingens gång coachas artisterna av ett team bestående av rapparen Nazar, det tyska bandet The BossHoss och Ana F, en av dagens största stjärnor på de inhemska listorna.

Då ORF står i begrepp att påbörja inspelningarna av de tre första showerna har nu alltså de sexton tävlande avslöjats. Bland dem finns inte oväntat inga bekanta namn - men den nyfikne har möjlighet att läsa in sig på dem via presentationer på ORFs hemsida här (på tyska). Återstår att se om man lyckas med avsikten att hålla hemligt vilka sex av dem som går vidare från den första ronden ända fram till slutet av februari...

Det här låter som en ambitiös satsning som det ska bli riktigt kul att följa! Färska artister omgivna av proffs har fungerat förut, och har det där låtskrivarteamet dessutom lyckats skriva hits kan det här mycket väl bli en succé. Ett par av medlemmarna i låtskrivarteamet har redan avslöjats, och de har onekligen lyckats få till hits förut; Julie Frost låg ju bakom den tyska eurovisionvinnaren Satellite och amerikanen Jimmy Harry ligger som låtskrivare och producent till exempel bakom Pinks hits Sober och Funhouse.

De 16 tävlande och låten de framför i första showen

Celina AnnI Never Loved a Man
Clara BlumeLove & Starve
DawaOn the Run
FolkshilfeSeit a poa Tog
Johann Sebastian BassHeart of Stone
Kathi KallauchDas Leben ist zu kurz
Kommando ElefantMein Design fürs Leben
LemoSo leicht
MakemakesMillion Euro Smile
MizgebonezMurmeltier/Fitnesstraining
Renato UnterbergLove
Royal KomboRam pam pam
The Su’sisThis and That
TandemZeig ihn mir
wo/MenHappy
ZoeAdieu


Hållpunkter för Wer singt für Österreich?

20 februari: Första showen (16 artister tävlar, sex går vidare till den andra showen)
27 februari: Andra showen (De sex återstående artisterna visar upp sina talanger)
6 mars: Tredje showen (De sex artisterna framför två bidrag vardera)
13 mars: Grand final (De sex artisterna tävlar med ett bidrag vardera)
Sexton österrikiska kandidater avslöjade Reviewed by Pierre on 17:07:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.