Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Två finalister är klara i Serbiens uttagning

Serbien väljer ju i år sitt bidrag i en nationell final där mycket ligger i händerna på Vladimir Graić, mannen som komponerade den hittills enda serbiska eurovisionvinnaren Molitva med Marija Šerifović från 2007. Han kommer ensam att komponera bidragen som tävlar i finalen, han har fått i uppdrag att bjuda in två meriterade artister att tävla i finalen - och han satt dessutom i juryn när man i helgen skulle fylla den tredje och sista finalplatsen med en hittills okänd artist.

Efter auditions runt om i Serbien hade Graić och hans team nu plockat ut tio finalister som i söndags gjorde upp om den där finalplatsen i en specialupplaga av tvshowen Nedeljno popodne i serbisk tv. De tävlande fick där framföra vars en cover på en välkänd hit till ett liveband och bedömdes därefter av en jury bestående av Graić själv samt Leontina Vukomanović, Aleksandar Kobac och Dragan Ilić.

Trots att man på förhand annonserat att man skulle välja en enda finalist bland amatörerna slutade showen med att juryn skickade två av de tävlande dit! Man menade att konkurrensen var hård och att valet var svårt vilket ledde till att man till slut enades om att välja två.

Danica och Goga - nyblivna finalister
Valet föll på två av de kvinnliga solisterna, Goga Stanić och Danica Krstić. 26-åriga Goga har en examen i ekonomi, men har hittills fokuserat på en karriär som fotomodell - nu vill hon utforska sitt andra stora intresse, musiken. Framträdandet i helgen var hennes första i ett större sammanhang. 19-åriga Danica har precis gått ut gymnasiet, men har sjungit sedan hon var sex år. Hon har deltagit i och vunnit flera festivaler för etnisk musik och har framträtt tillsammans med flera inhemska stjärnor i den genren.

Jag hade inte möjlighet att se showen live, men att döma av klippen som finns tillgängliga i efterhand valde man riktigt bra, åtminstone i fallet Danica som verkar ha en rejäl pipa. Man får väl också ha i åtanke att juryn förmodligen visste precis vad man letade efter - artister som passar ihop med låtarna Graić tänkt sig för finalen... Vi kollar in Danica Krstićs framträdande från i söndags - därunder hittar du hela resultatet med länkar till de framträdanden som finns tillgängliga!

Resultat i Serbiens amatörfinal

1. Milena Milivojević - She Will Be Loved
(original av Maroon 5)
Utslagen
2. Goga Stanić - A i ti me iznevjeri
(original av Bijelo Dugme)
Till final
3. Marija Lazić - Locked Out of Heaven
(original av Bruno Mars)
Utslagen
4. Dragan and Željko Sarić - Lagala nas mala
(original av Toše Proeski & Tony Cetinski)
Utslagen
5. Milica Dejanović - When Love Takes Over
(original av David Guetta feat. Kelly Rowland)
Utslagen
6. Ivana Milojević - Kao da me nema
(original av Vanna)
Utslagen
7. Anastasija Knežević & Varja Topalović - Stronger (What Doesn’t Kill You)
(original av Kelly Clarkson)
Utslagen
8. Jelena Milošev - Čuvaj moje srce
(original av Aleksandra Radović)
Utslagen
9. Petar Bošković & Nemanja Antonić - Uptown Funk
(original av Mark Ronson feat. Bruno Mars)
Utslagen
10. Danica Krstić - Bol do ludila
(original av Marija Šerifović)
Till final
Två finalister är klara i Serbiens uttagning Reviewed by Pierre on 17:17:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.