Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

De danska låtarna i full frihet den 26 januari

Redan i juli meddelade det danska tvbolaget DR att man kommer att välja 2015 års eurovisionbidrag i en enda storslagen final av Melodi Grand Prix i Gigantium i Ålborg den 7 februari. Den här gången tryckte man hårt på att man eftersökte kvalitet framför kvantitet och att man särskilt sökte efter bidrag som känns äkta och har något att berätta. Den uttalade målsättningen ledde till att man fick in 687 bidrag, något färre än vanligt.

Nu har man valt ut de tio finalisterna, och dessutom avslöjat att man för första gången någonsin kommer att släppa alla bidragen i fullversion före finalen. Det sker den 26 januari, två veckor före finalen - då kommer de tio att finnas tillgängliga på såväl YouTube som de största streamingtjänsterna och samtidigt släpps den officiella cdn med bidragen.

Jan Lagermand Lundme, underhållningschef på DR, berättar att Vi har valt att presentera alla årets bidrag i fullängd i förväg för att så många som möjligt ska få möjlighet att lära känna dem innan finalen. Vi gör det för att så långt det är möjligt säkra att vi skickar rätt bidrag till Österrike. När man har fokus på det fokuserar man också maximalt på musiken.

Jag vet att eurovisionpuritaner helst inte hör någonting av de tävlande bidragen före tävlingsdags, men själv kan jag inte låta bli att tycka att danskarna är helt rätt ute här. Alldeles bortsett ifrån att jag rent egoistiskt gärna vill ha koll på låtarna i förväg så är ju verkligheten idag den att eurovisionbidragen är tillgängliga långt innan de ska tävla och bedöms sedan delvis utifrån vad man hört av dem i förväg - då är det inte heller mer än rimligt att man också har de förutsättningarna när man från början väljer bidraget.

Nåja, själv är jag mest nyfiken på effekten av jakten på kvalitet och bidrag som känns äkta - jag lär lyssna så snart jag får möjlighet!
De danska låtarna i full frihet den 26 januari Reviewed by Pierre on 16:23:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.