Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

De första bilderna på scenen i Wien

Idag släppte det österrikiska tvbolaget ORF de första bilderna på scenen vi kommer att möta under Eurovision Song Contest 2015 i Wiener Stadthalle i maj!

Scenen kan enklast beskrivas som ett stort öga som fungerar som en portal och en bro mellan artister, deras delegationer och publiken - därmed knyter man också an till årets slogan Building Bridges.

Visionen för Eurovision Song Contest 2015 är bron från dåtiden till nutiden och framtiden. Ögat är en symbol för den här bron - en ömsesidig respekt mellan kulturer, länder och folk förklarar Kathrin Zechner, ORFs tvdirektör.

Scenen består av 1288 individuella pelare och mäter 44 meter i bredd, 14,3 meter i höjd och upp till 22 meter i djup. LED-pelarna kan framställa en lång rad av ljuseffekter liksom scengolvet som mäter 11 meter i diameter. I bakgrunden finns ännu en LED-vägg som är 22 meter bred och 8,5 meter hög.

Scendesignen är gjord av bland annat Florian Wieder som också stod bakom scenerna i Düsseldorf 2011 och Baku 2012 tillsammans med Al Gurdon som stod bakom ljuseffekterna i Oslo 2010 - tillsammans har de stått bakom designen för flera av världens främsta gala- och tvscener som MTV Awards, Superbowl och brittiska X Factor och Britains's Got Talent.

Ah... det är inte utan att eurovisionhjärtat börjar pumpa snabbare när vi nu passerar ännu ett av landmärkena på väg mot tävlandet i Wien - presentationen av scenen! Det är som alltid svårt att dra långtgående slutsatser av de här inledande skisserna, men mitt första intryck är klart positivt! Scenen ser maffig och egen ut, nästan så intagande att själva artisten ser ut att riskera försvinna. Jag ser fram emot att så småningom se den in action! Här är de första bilderna:Källa: eurovision.tv Bilder: ORF/Thomas Ramstorfer 
De första bilderna på scenen i Wien Reviewed by Pierre on 09:34:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.