Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

De tävlande i Finlands UMK 2015 har läckt ut

Finland kommer för fjärde året i rad att välja sitt eurovisionbidrag i den nationella uttagningen UMKUuden Musiken Kilpailu. Man har redan avslöjat att årets upplaga kommer att erbjuda en del förändringar; till exempel utökar man antalet tävlande bidrag från tolv till arton, man dumpar jurypanelen som tidigare kunnat påverka resultatet och den här gången blir det bara livesändningar, inga förinspelade shower. Resten av nyheterna, inklusive de tävlande artisterna och låtarna tänkte man avslöja vid en presskonferens på tisdag - men redan nu finns namnen på de tävlande artisterna och låtarna tillgängliga.

För tre år sedan hände samma sak. Då var det cd.on som av misstag lade ut albumet och låtlistan för tidigt, den här gången var det streamingtjänsten Spotify som stod för läckan - vilket gör att vi alltså redan nu kan kasta ett öga på de tävlande. Jag har ingen större koll på finskt musikliv, men har åtminstone snappat upp att Siru Airistola är den senaste vinnaren i finska The Voice och att Pertti Kurian Nimipäivät är ett rätt udda band - det startade som ett projekt för funktionshindrade som sedan ledde till både en film och ett regelrätt punkband.

För övrigt vet vi bara att den första showen kommer att gå av stapeln den 7 februari och att finalen avgörs någon gång under första halvan av mars. Jag tippar att tvbolaget YLE trots läckan har en del godis kvar att presentera vid den där presskonferensen på tisdag! Är du sugen på att se den så kommer den att sändas live här med start kl. 11.55 på tisdag. Till dess kan vi få lite UMK-känsla via den officiella trailern för årets upplaga - därunder hittar du hela startfältet:

De tävlande i UMK 2015

Aikuinen - Kyynelten lahti
Angelo De Nile - All for Victory
Eeverest - Love It All Away
Hans on the Bass - Loveshine
Heidi Pakarinen - Bon voyage
Ida Bois - Kumbaya
Järjestyshäiriö - Särkyneiden sydänten kulmilla
Jouni Aslak - Lions and Lambs
Norlan "El Misionario" - No voy a llorar por ti
Opera Skaala - Heart of Light
Otto Ivar - Truth or Dare
Pertti Kurikan Nimipäivät - Aina mun pitää
Pihka ja Myrsky - Sydän ei nuku
Satin Circus - Crossroads
Shava - Ostarilla
Siru - Mustelmat
Solju - Hold Your Colours
Vilikasper Kanth - Äänen kantamattomiin
De tävlande i Finlands UMK 2015 har läckt ut Reviewed by Pierre on 19:21:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.