Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

De tävlande i Sloveniens EMA 2015

Styrkta av framgången i Köpenhamn i våras där man ju tog sig till final väljer ju Slovenien även i år ut sitt bidrag i den nationella uttagningen EMA 2015 - och nu har tvbolaget RTVSLO också avslöjat vilka artister som gör upp om segern där!

En expertjury bestående av Darja Švajger (Eurovision Song Contest 1995 och 1999), Miša Molk, Aleksander Radić och Jernej Vene har gått igenom de 145 inskickade bidragen samt ett gäng från speciellt inbjudna och tillsammans beslutat sig för åtta finalister - inte tolv som man inledningsvis sade sig leta efter.

Bland de tävlande märks Jana Šušteršič som är den senaste vinnaren av Sloveniens motsvarighet till Talang - Slovenija ima talent - men här finns också en del eurovisionerfarenhet: Maraaya är en duo där ena halvan är Aleš Vovk, eller Raay som han kallar sig som artist - mannen bakom Sloveniens eurovisionfinalist från i våras, Round and Round. Även Martina Majerle har eurovisionmeriter. 2009 var hon medlem i Quartissimo som representerade Slovenien i Moskva och förra året körade hon bakom Montenegros Sergej Ćetković.

Finalen går av stapeln den 28 februari i Ljubljana och kommer att avgöras i två röstningsomgångar. I den första omgången kommer en expertjury att välja två bidrag som går vidare till en superfinal och i superfinalen får sedan tittarna hela makten i sina händer - de väljer vilket av de två återstående bidragen som blir Sloveniens bidrag i Wien. Här är de tävlande:

Finalisterna i EMA 2015 

Alya & Neno Belan
Clemens
I.C.E.
Jana Šušteršič
Maraaya
Martina Majerle
Rudi Bučar
Tim Kores-Kori
De tävlande i Sloveniens EMA 2015 Reviewed by Pierre on 12:52:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.