Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

De tre finalisterna i Serbien är klara

När Serbien i år gör eurovisioncomeback så ligger ju stort fokus på Vladimir Graić, mannen som komponerade den hittills enda serbiska eurovisionvinnaren Molitva med Marija Šerifović från 2007. Han kommer att komponera bidragen som tävlar i finalen och det är han som fått uppdraget att ta fram de tre tävlande artisterna.

Han verkar dock inte vara helt smidig på den ansvarsposten. Redan för en månad sedan (se här) hölls en final där man skulle välja ut en av finalisterna bland en rad helt oetablerade namn. Den slutade med att man istället valde ut två - Goga Stanić och Danica Krstić - eftersom man hade svårt att välja. Efteråt ångrade sig Graić och bestämde att bara Danica får en finalplats...

Sedan dess har han fyllt de båda andra finalplatserna som skulle gå till etablerade namn. Den första fick Bojana Stamenov, en kraftfull sångerska som slog igenom när hon tog sig till final i serbiska Talang, Ja Imam Talenat, 2011 där hon ofta jämfördes med Adele och souldivan Aretha Franklin. För smakprov som styrker detta se och hör t.ex. hennes version av I Feel For You i Talang.

Den sista platsen gick till Aleksa Jelić, en välkänd serbisk sångare som därmed blir finalens enda manliga artist. Eurovisionfans kanske minns att han redan försökt få representera Serbien i Eurovision Song Contest två gånger. Första gången han tävlade i Beovizija var 2007 då han blev sjua med Beli Grad och andra gången året därpå då han nästan nådde ändå fram - han blev tvåa med Beli Jablan i duett med Ana Stajdohar.

Den 14 februari presenteras artisterna och deras tävlingsbidrag i en tvsänd liveshow och dagen därpå, den 15 februari, avgörs finalen då tittarna och en expertjury tillsammans väljer ut Serbiens bidrag till Eurovision Song Contest i Wien.
Danica Krstić, Aleksa Jelić och Bojana Stamenov Bild: RTS

De tre finalisterna i Serbien är klara Reviewed by Pierre on 13:28:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.