Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Edurne representerar Spanien i Wien!

Efter veckor av spekulationer och rykten om årets spanska eurovisionrepresentant där en rad stora namn cirkulerat avslöjade idag det ansvariga tvbolaget sitt val - som faktiskt var ett av de där stora namnen: sångerskan Edurne!

29-åriga Edurne García Almagro slog precis som flera andra tidigare spanska eurovisionrepresentanter igenom i talangshowen Operación Triunfo för tio år sedan där hon slutade sexa. Sedan dess har hon haft fullt upp: hon har bland annat släppt fem framgångsrika album, spelat rollen som Sandy i den spanska uppsättningen av Grease i sju år och såväl deltagit i som lett en rad tvprogram.

Hennes eurovisionbidrag har även det utsetts internt. Låter heter är Amanecer (Soluppgång) och är inte helt oväntat skrivet av ett svenskt team, Tony Sánchez-Ohlsson, Peter Boström och Thomas G:son. G:son och Sanchez-Ohlsson har ju redan sedan tidigare två spanska bidrag på meritlistan, I love you mi vida (2006) och Quédate Conmigo (2013), och förra året kom de tvåa i den spanska uttagningen med Más (Run).

Låten kommer att presenteras under de kommande veckorna, men lite vet vi redan - den kommer att sjungas helt på spanska och Edurne beskriver den som kvalitetspop och något man aldrig hört från Spanien i Eurovision förut.

Jag tycker det här låter väldigt lovande! Det är ingen hemlighet att jag älskar G:sons hitkatalog och Edurne känns som klippt och skuren för eurovisionformatet! Låten får vi alltså vänta på ett tag, men för att få lite koll på vem hon är kollar vi senaste singeln Painkiller från i fjol:

Edurne representerar Spanien i Wien! Reviewed by Pierre on 17:44:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Jag är glad att de återgår till att sjunga helt på spanska i år då jag inte var ett fan av förra årets låt. Jag tycker för övrigt att fler länder borde sjunga på sitt modersmål. Tror att med rätt låt blir detta superbra!

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.