Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Nio låtar kvar i Litauens Eurovizija

Inför den här säsongen hade jag gott hopp om att det litauiska tvbolaget LRT skulle ha lärt sig av misstagen i fjol och styrt upp den nationella uttagningen Eurovizija i år - men nu börjar jag tappa det helt.  Det är precis lika rörigt och svåröverskådligt den här gången, och fortsätter det på det här sättet har de nog lyckats kollra bort mig helt lagom till final även i år! Men men, vi gör ett försök att sortera upp lite i det litauiska eurovisionträsket:

I lördagens omgång av artisttävlingen försvann ytterligare två artister, vilket innebär att sju ännu är kvar i tävlingen. I den parallella låttävlingen plockades igår ytterligare två låtar bort - Factory Hearts och Es tut mir nicht leid (prisa Gud!) - vilket innebär att nio låtar fortfarande har chansen att vinna. Redan här haltar det alltså! Trots att man från början sagt att de parallella tävlingarna kommer att följa varandra - lika många artister som låtar - så har man nu ett överskott på låtar. Detta innebär att alla låtar inte kan framföras i lördagarnas tvsända artistshow, vilket ju är ganska rejält orättvist. Rimligtvis är det en stor fördel att exponeras i tv på bästa sändningstid...

Då tänker man sig kanske att LRT åtminstone gör sitt bästa för att exponera låtarna lika mycket? Men inte då... En av låtarna, Sound of Colours, har ännu inte framförts av NÅGON artist - och kommer inte heller att göra det i lördagens show! För att kompensera en smula kommer dock ett förinspelat inslag med Sounds of Colours framförd av en av artisterna som redan åkt ut, Rollikai, att framföras som mellanakt på lördag.

Men då blir det ju nääästan lite ordning och reda - så för att råda bot på det har LRT bestämt sig för att en av låtarna, Take My Love, kommer att framföras som en duett mellan Mia och Edgaras Lubys på lördag. Vilket ju innebär att det finns plats för en låt färre i lördagens deltävling... Mia och Edgaras kommer för övrigt att trots duetten bedömas individuellt, vilket innebär att en av dem kan tvingas åka hem på lördag. Eller båda två. Eller ingen av dem.

Kokar hjärnan ännu? Lördagens artisttävling är den näst sista innan det är dags för låt- och artistfinaler - det ska bli riktigt spännande att se hur de lyckas få ihop det här! Kanske det blir som förra året då man plötsligt stoppade in ett par extra ronder "för att uttagningen var så populär"... Bara i Eurovisionland!

Här är resultatet av veckans låttävling med länkar till alla låtar - och därunder vem som framför vilken låt på lördag!

Låttävlingen efter omgång 4

Låt (Upphovsmän)
Demo
Tidigare framföranden
Resultat
Dangerous (S.O.S.)
(Camilla Gottschalck, Christina Schilling, Henrik Szabo, Daniel Nilsson, Amir Aly)


Feel My Love
(José Juan Santana Rodríguez)

No More Tears
(Patrik Öhlund, Madelene Hamberg)

Not Perfect
(Edgaras Lubys)

Skęstu (Flying)
(Leon Somov, Linas Strockis, Monika Linkytė)

Sound of Colours
(Daði Georgsson, Íris Hólm, Jonas Gladnikoff, Camilla Gottschalck, Christina Schilling)Take My Love
(Brandon Stone)

The Right Way
(Tina Almqvist Hilli, Daniel Persson)

This Time
(Vytautas Bikus, Monika Liubinaitė)

Es tut mir nicht leid
(Natalja Chareckaja)

Utslagen i omgång 4
Factory Hearts
(Darragh Reck, Barry Grace, Paul Murphy)
Utslagen i omgång 4
Say You Love Me
(Edgaras Lubys)

Utslagen i omgång 3

Schemat för omgång 5

1.
Jurgis Brūzga - This Time
2.
Liepa Mondeikaitė - Flying (Skęstu)
3.
Mia & Edgaras Lubys - Take My Love
4.
Neringa Šiaudikytė - Dangerous (S.O.S.)
5.
Vaidas Baumila - The Right Way
6.
Monika Linkytė - No More Tears
Nio låtar kvar i Litauens Eurovizija Reviewed by Pierre on 15:19:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.