Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Så ser scenen i Melodifestivalen 2015 ut!

Med bara en dryg vecka kvar innan premiären, betydligt senare än vanligt, fick vi idag äntligen veta hur scenen i Melodifestivalen 2015 ser ut - en scen som blir en av de största i tävlingens historia!

Det är precis som de senaste åren scenograferna Frida Arvidsson och Viktor Brattström som har skapat 2015 års scen. Frida berättar: Vi har velat göra en djup scen som ska inkludera arenan och publiken så vi har gjort som en lång landningsbana kan man säga. Vi vill att publiken i arenan ska känna sig delaktiga.

Scenen är hela 24 meter bred och 21 meter djup vilket alltså gör den till en av de största någonsin. Det som gör årets scen unik är 40 stycken semitransparenta tuber. De är 4 till 6 meter långa med inbyggda lampor som kallas ”auror” och hänger i rader över hela scenplattan riktade mot publiken.

Inbyggda LED-paneler och ljus är ett genomgående inslag för scenen i Melodifestivalen 2015. Bakom tuberna finns det en fondvägg av textil och rader av hybrid-LED för effektljus. Även i golv och i scenens sidor finns inbyggd LED för effekt och stämning. Längst bak i mitten på scen finns ett åtta meter högt torn av svart metall bestyckad med olika armaturer.

Vi har också försökt att bygga in så mycket ljus som möjligt i dekoren så att man ska kunna variera mycket. Vi har LED och lampor inbyggda, vi har till och med ljus i golvet, säger Frida vidare.

Ljuset i golvet är helt nytt för i år och består av 18 armaturer under golvet som likt en landningsbana fortsätter med ytterligare armaturer ut i publiken. Det knyter ihop scenen med publiken samt förstorar den visuella effekten vid behov, säger Viktor Brattström.

Även greenroom flyttas. För två år sedan befann det sig längst bak, förra året till höger ute i publiken - och i år är det tillbaka precis bredvid scenen, detta för att få så mycket rörelse som möjligt. Man ska liksom känna av artisterna och andra medverkande i bakgrunden under sändningens gång.

Min första reaktion är lite kluven. Jag älskar ju tanken på att göra publiken mer delaktig och bygga ihop vad som händer på scenen med åskådarna på plats - samma tänk som bidrog till att göra Eurovision Song Contest i Malmö till en sådan succé häromåret. Å andra sidan är jag skeptisk till enorma scener som kan göra att artisterna ser ut som väldigt små öar i ett enormt hav av scengolv... Nu tycker jag inte att det ser fullt så stort ut, mycket tack vare de där hängande tuberna. Nåja, nu ser jag mest fram emot att se scenen in action - det är ju först då man kan få en riktig uppfattning om vad den går för! Här är de första bilderna:
Källa: SVT
Så ser scenen i Melodifestivalen 2015 ut! Reviewed by Pierre on 12:58:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.