Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Semifinalerna i Eurovision Song Contest 2015 har lottats


I samband med dagens traditionella invigningsceremoni då den förra värdstaden Köpenhamn officiellt lämnade över värdskapet till årets värdar Wien lottades också de båda semifinalerna i Eurovision Song Contest 2014 där 33 av de 39 deltagarländerna deltar.

Dessutom lottades om man kommer att tävla i den första eller andra halvan av respektive semifinal, samt i vilken semi de sex redan klara finalisterna kommer att rösta.

Sverige lottades näst sist av alla länder idag och placerades i den andra halvan av den andra semifinalen den 21 maj, där vi bland annat har sällskap av våra nordiska grannar i Norge och Island. Det är i vanlig ordning svårt att dra några långtgående slutsatser av det här, även om en hel del talar för att det här var en bra lottning! Statistiskt sett är det en fördel att starta i den andra halvan, och i vår semi finns fler av de där länderna som brukar ha det tufft att ta sig till final. Å andra sidan handlar ju allt i slutändan om vad vi och konkurrenterna tävlar med i år - och än så länge är ju inte mycket klart på den fronten!

Tio bidrag från vardera semifinal kommer att gå vidare till finalen den 23 maj där de ansluter till de direktkvalificerade länderna, värdlandet Österrike och The Big Five; Storbritannien, Spanien, Tyskland, Frankrike och Italien. Idag lottades alltså också vilka av dem som röstar i vilken av semifinalerna - vilket resulterade i att Spanien, Österrike och Frankrike röstar i den första semifinalen medan Tyskland, Italien och Storbritannien röstar i den andra.

Precis som de två senaste åren kommer den slutliga startordningen att sättas ihop av det arrangerande tvbolaget som i år är österrikiska ORF när alla bidragen är klara. Så här ser hela resultatet av dagens lottning ut:

Länderna som tävlar i den första semifinalen den 19 maj

Första halvan
Andra halvan
Armenien
Albanien
Belgien
Danmark
Estland
Georgien
Finland
Rumänien
Grekland
Ryssland
Makedonien
Serbien
Moldavien
Ungern
Nederländerna
Vitryssland

Länderna som tävlar i den andra semifinalen den 21 maj

Första halvan
Andra halvan
Irland
Azerbajdzjan
Litauen
Cypern
Malta
Island
Montenegro
Israel
 Norge
Lettland
Portugal
Polen
San Marino
Schweiz
Tjeckien
Slovenien

Sverige
Semifinalerna i Eurovision Song Contest 2015 har lottats Reviewed by Pierre on 13:53:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.