Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Sju tyska finalister har presenterats

Tyskland kommer att välja sitt bidrag för Eurovision Song Contest i Wien på samma sätt som förra året - via en nationell final med sju specialinbjudna etablerade artister som framför vardera två bidrag, samt ett wildcard som delas ut bland oetablerade namn som tas ut i en separat uttagning. I år gör man det under namnet Unser Song für Österreich - och idag presenterades de sju etablerade artisterna!

En specialjury bestående av skivbolagsfolk samt representanter från det arrangerande tvbolaget NDR står för urvalet, sju artister som jag helt lyckats missa! Efter en snabb raid över nätet konstaterar jag dock att tyskarna förmodligen är betydligt mer bekanta med de flesta av namnen - även om de riktigt stora namnen verkar saknas. Duon Mrs. Greenbird vann t.ex. tyska X Factor för tre år sedan och följde upp den framgången med ett listtoppande album medan Andreas Kümmert vann förra årets upplaga av The Voice. Här finns också stor genremässig spridning - ovannämnda sysslar med folkmusik respektive bluesig rock och för övrigt hittar vi t.ex. elektrisk pop, en singersongwriter pianist och en remixande DJ

Utöver dessa kommer alltså en åttonde artist att väljas - vilket mycket väl kan vara den viktigaste av alla. Förra årets tyska uttagning vanns ju just av bidraget från en oetablerat artist som tagit sig till final som wildcard - Elaiza. Det sker vid en tvsänd spelning på klubben Große Freiheit 36 i Hamburg den 19 februari då tvtittarna väljer en vinnare bland tio bidrag. Sedan återstår bara finalen som går av stapeln den 5 mars!

Sju av de åtta tävlande i Unser Song für Österreich

Fahrenhaidt
Faun
Alexa Feser
Mrs. Greenbird
Andreas Kümmert
Laing
Noize Generation
Andreas Kümmert, Mrs. Greenbird och Laing. Bild: dpa, Olaf Heine/Universal Music

Sju tyska finalister har presenterats Reviewed by Pierre on 16:57:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.