Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Australien tävlar i Eurovision Song Contest 2015!

Idag serverade EBU årets hittills garanterat största skrällnyhet - Eurovision Song Contest 2015 får en fyrtionde deltagare! För att ge 60-årsjubileumet och årets slogan Building Bridges en extra dimension har EBU nämligen beslutat sig för att som en engångsföreteelse bjuda in Australien att tävla i Eurovision Song Contests final!

Redan vid Eurovision Song Contest i Malmö för två år sedan uppmärksammades Australiens stora intresse för tävlingen - i mer än tre decennier har tvbolaget SBS sänt tävlingen som varje år ses och älskas av en miljonpublik i landet down under. I Köpenhamn i fjol representerades man av en mellanakt när Jessica Mauboy framförde Sea of Flags i den andra semifinalen - men i år får man alltså vara med och tävla på riktigt!

Australien kommer att rösta i såväl de båda semifinalerna som i finalen i form av en jury, men just nu undersöks möjligheterna att också låta de australiensiska tvtittarna stå för hälften av rösterna. För att inte minska chanserna för semifinalisterna att nå final har man också beslutat att härmed utöka finalfältet till 27 istället för som tidigare sagts 26.

Skulle Australien vinna finalen kommer SBS att samarrangera nästa års tävling med ett tvbolag som är EBU-medlemmar i en europeisk stad. De kommer då också att få möjlighet att skicka ett bidrag även nästa år.

Det är ännu inte känt hur tävlingens senaste deltagare tänker utse sitt tävlingsbidrag, men precis som för övriga deltagarländer måste bidraget vara klart före den 16 mars.

Wow... vilken nyhet! Jag blev nästan tvungen att fundera över om det redan är första april, för det här var verkligen något ingen anat eller ens spekulerat om! Spontant är inte den eurovisionkonservative Pierre överförtjust i tanken på tävlingen som något annat än en tävling för medlemmarna i EBU - men hey, det är jubileum och det här kan bli kul! Vad tycker du?

Här är ett tillkännagivande om nyheten från EBU via Julia Zimero:

Australien tävlar i Eurovision Song Contest 2015! Reviewed by Pierre on 18:26:00 Rating: 5

4 kommentarer:

 1. Sämst någonsun. Jag blev faktiskt skitarg och jag lär vara det länge. Må de inte vinna varför inte erbjuda typ Turkiet en plats redan i år istället. Alla fans är upprörda. Mest för att i praktiken kan kan Australien skicka typ Sia och vinna och så blir vi aldrig av med de!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, alla fans är inte upprörda. Och det är väl ingen risk att vi inte blir av med dem, det är ju en engångsföreteelse att de är med. Skulle de vinna får de skicka ett bidrag till, men that's it - och det tycker jag är helt logiskt. :)

   Radera
 2. Har du läst eurovision hashtaggen på Twitter? Har du läst alla hat kommentarer till Jon-Ola Sand? En stor majoritet av fansen är riktigt upprörda. Och om de vinner igen? Ska vi låta Usa vara med också? Kanske Kina? Nej detta har tagit en del av charmen och glädjen för mig. Men jag kommer nog över det om en månad eller något☺

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har läst massor sedan nyheten släpptes faktiskt, och det är ju inte på långa vägar så ensidigt som du försöker få det att låta som - det är som alltid, några som gnäller och andra som tycker det är kul.

   Det har tydligt sagts att det är en engångsföreteelse och vad som händer om de vinner - sedan är det slut, tack och hej Australien. Att blanda in USA eller Kina känns helt irrelevant.

   Radera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.