Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Cypern har valt - Giannis Karagiannis åker till Wien!

Giannis Karagiannis
Efter åtta inledande deltävlingar avgjordes ikväll finalen av Cyperns nationella eurovisionuttagning Eurovision Song Project i en tvstudio i Nicosia! Sex bidrag framfördes och slogs om poängen från tvtittarna och expertjuryn, ikväll bestående av Alex PanayiDespina OlympiouElena Patroklou och Tasos Tryfonos som varit med hela vägen, samt nytillkomna Nicola Caligiore och Bruno Berberes.

Jag tycker cyprioterna bjöd på en låtmässigt riktigt stark final - det har helt klart betalat sig med en ambitiös uttagning - som avslutades med en dramatisk om än något förvirrande omröstning där juryn och tittarna inte alls var överens. Tittarna ville helst skicka Panagiotis Koufogiannis till Wien medan juryn ville skicka rockgruppen Minus One - vilket fick till följd att ingen av dem fick som de ville! Istället gick segern till bidraget båda hade som tvåa - One Thing I Should Have Done med Giannis Karagiannis!

Själv är jag givetvis helnöjd med resultatet - topptrion och framför allt vinnaren är exakt den jag hoppades på när jag tippade och tyckte tidigare idag (se här). Den avskalade och akustiska balladen känns äkta och uppriktig i all sin enkelhet och det tror jag går hem brett. Nu tror jag faktiskt Cypern lätt tar sig till final i Wien - vilket möjligen är till nackdel för Sverige som tävlar i samma semi.

Härmed är nio bidrag helt klara för Eurovision Song Contest 2015 - du kan lyssna på allihop här - men här är alltså årets eurovisionbidrag från Cypern - One Thing I Should Have Done med Giannis Karagiannis - där under hittar du hela resultatet med länkar till alla bidrag:

Resultatet i finalen av Eurovision Song Project 2015Juryn
Tittarröster
Tittarnas poäng
Totalt
1.
Giannis Karagiannis - One Thing I Should Have Done
10
22’858
10
20
2.
Panagiotis Koufogiannis - Without Your Love
6
24’638
12
18
3.
Minus One - Shine
12
6’353
5
17
4.
8
18’388
8
16
5.
Doody - Magic
7
13’516
6
13
6.
Nearchos Evangelou & Charis Savva - Deila den agapo
5
13’891
7
12
Cypern har valt - Giannis Karagiannis åker till Wien! Reviewed by Pierre on 23:09:00 Rating: 5

3 kommentarer:

  1. Jag tror också på lätt final och fin placering i den med! Lätt bästa bidraget hittills!

    SvaraRadera
  2. Håller faktiskt inte alls med. Tycker den är bedrövligt tråkig och bidrar inte med något nytt eller fängslande. Är överlag inte särskilt imponerad av Eurovision-startfältet just nu, känns rätt ljummen :/

    SvaraRadera
  3. Allt måste inte vara glitter och party, se på Nederländerna förra året! Jag tycker mycket om den och tror den kan hamna riktigt högt, definitivt i final i alla fall.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.