Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Danmark har valt - Anti Social Media åker till Wien!

Anti Social Media
Ikväll avgjordes Melodi Grand Prix 2015, den danska uttagningen till Eurovision Song Contest, i Gigantium i Ålborg! På den mest storslagna scen jag sett i en dansk final gjorde tio artister sitt bästa för att övertyga tittarna och de regionala jurygrupper om att just deras bidrag var det rätt att skicka till Wien - något som tydligen inte var det lättaste: den avslutande omröstningen blev en riktig nagelbitare!

När de regionala jurygrupperna avlämnat sina röster stod grabbarna i Anti Social Media som ledare strax före Anne Gaadegard och Cecilie Alexandra - och vad som helst kunde hända när tittarnas röster skulle fördelas enligt svensk modell; procentuellt efter hur stor andel av rösterna man fått. Cecilie Alexandra avfärdades snabbt då hon bara fått sjunde flest röster av tittarna - men de sista rösterna som delades ut var till samma toppduo som juryn hade. Trots att Anne fick flest röster av tittarna så räckte det inte, Anti Social Media vann med en segermarginal på sex poäng!

Om du läste mina förhandstips inför finalen (se här) vet du redan att jag tycker man valde rätt! När danskarna som väntat inte ville välja In a Moment Like This-klonen Mi Amore så var det här det självklara valet - nostalgisk pop med driv och sköna körer tror jag kan funka riktigt hyggligt i Wien. Jag tippar ny dansk eurovisionfinalplats!

Bakgrunden till The Way You Are och Anti Social Media är förresten värd att berätta! Allt började redan för tio år sedan då låtskrivarduon Remee och Chief1 skrev låtar åt Bryan Rice. Plötsligt satt de där med en låt de verkligen gillade - men den passade inte Bryan och då de inte heller hittade någon annan artist hamnade låten i byrålådan. Tills duon bjöds in att tävla i Melodi Grand Prix och de mindes låten som trots att det gått ett decennium nu kändes helt rätt. Jakten efter en artist tog ny fart, men det var inte förrän man fått en förlängd deadline av DR som man hittade rätt - sångaren Philip. Efter honom hittade man också de tre övriga som fick bilda bandet Anti Social Media - som alltså nu vunnit MGP med den där låten, The Way You Are. Vi kollar in den så som den framfördes ikväll:


Resultatet i Melodi Grand Prix 2015Juryn
totalt
Tittarröster
Totalt
% av rösterna
Poäng
1.
Anti Social Media - The Way You Are
56
16,5
48
104
2.
Anne GadegaardSuitcase
40
19,9
58
98
3.
Julie Bjerre - Tæt på mine drømme
20
13
38
58
4.
Cecilie Alexandra - Hotel A
39
6,3
18
57
5.
Babou - Manjana
22
12,2
35
57
6.
World of Girls - Summer Without You
10
11,8
34
44
7.
Tina & René - Mi amore
24
7
20
44
8.
Marcel & Soulman Group - Når veje krydses
22
6
18
40
9.
Andy Roda - Love Is Love
17
2,7
8
25
10.
Sara Sukurani - Love Me Love Me
8
4,5
13
21

Härmed är tio bidrag helt klara för Eurovision Song Contest i Wien - du hittar dem alla här
Danmark har valt - Anti Social Media åker till Wien! Reviewed by Pierre on 23:01:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Skulle mycket hellre hört Hotel A eller Suitcase i Wien.. men men..
    oavsett vilken de hade valt så tror jag danskarna får det jobbigt att greja topp 10 i Österrike

    SvaraRadera
  2. Jag vill t.o.m gå så långt som att säga att det kan bli svårt att fixa en finalplats för danskarna faktiskt. Tyckte deras startfält var oerhört blekt och att ingen låt stod ut som behövs. Denna var en av de sämre för mig och jag skulle säga att de har 50/50 chans att fixa final och i nuläget säger jaf ingen final men den kan växa till sig:-)

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.