Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

De tävlande i Tysklands wildcardfinal

Alisson BonnefoySendi Hoxha och Aden
För tre veckor sedan presenterade Tyskland de sju specialinbjudna etablerade artisterna (se här) som kommer att tävla i den nationella uttagningen Unser Song für Österreich - men efter dem finns det ju en plats kvar i finalen! Den ska gå till ett wildcard som tas fram i en separat tävling för oetablerade artister.

Från september fram till den 9 januari hade nya artister chansen att anmäla sig till en plats i wildcardfinalen genom att lägga upp en video på YouTube - och gensvaret blev enormt. Hela 1'270 videor lades upp och nu har en uttagningsjury bestående av radio- tv- och skivbolagsfolk genomfört det digra arbetet att välja ut tio finalister.

Att man fick in så många bidrag är inte märkligt - förra året gick ju wildcardvinnaren Elaiza och helt otippat vann hela den tyska finalen, före alla de etablerade stjärnorna! Återstår att se om någon kan upprepa tricket i år!

För att få chansen måste man dock först ta sig förbi det första hindret - wildcardfinalen. Den går av stapeln den 19 februari i form av en tvsänd klubbspelning på Große Freiheit 36 i Hamburg - där det är helt upp till tvtittarna att bestämma vem som tar hem den där sista platsen i finalen den 5 mars i Hannover Arena.

Efter en genomlyssning av låtarna de tio anmälde sig med konstaterar jag att åtminstone förutsättningarna är goda - fältet rymmer mycket talang! Vis av erfarenhet från förra årets wildcardfinal har jag dock samtidigt i åtanke att det här ofta handlar om artister som aldrig stått på en scen förut... Jag ser i alla fall fram emot en spännande final - samtidigt som jag funderar på vad som hänt om man testat upplägget i Sverige! Inte hade i alla fall Folkets Val som nu längre glömts bort och passerat obemärkt förbi...

Här är de tio samt länkar till bidragen de anmälde sig med! Observera att flera anmälde sig med covers - låten i klippet är alltså inte nödvändigtvis den artisten kommer att tävla med:

De tio tävlande i Tysklands wildcardfinal

Aden Jaron - Hey ya
Allison Bonnefoy - Burning down
Ann Sophie - Get over yourself
Ason - Hey you
Klangpoet - 4u
Lars Pinkwart - Tornado
Moonjos - Am I wrong
Sendi Hoxha - Battlefield
Sophie - Imperfection
De tävlande i Tysklands wildcardfinal Reviewed by Pierre on 18:22:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.