Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovisionkalendern vecka 6

Den här veckan går vintern äntligen över i den femte årstiden - Melodifestivalen! Samtidigt passar hela Europa på att trycka plattan i mattan för några högintensiva eurovisionveckor fram till dess att alla bidragen ska vara klara och presenterade för EBU i mitten på mars!

För att ge en liten överblick i flödet av händelser kommer jag därför från och med nu att inleda varje vecka med att sammanfatta höjdpunkterna vi har att se fram emot under kommande vecka - även om jag kallt räknar med att det kommer att dyka upp fler som gubben ur lådan.

Veckans givna höjdpunkt är som sagt Melodifestivalens premiär i Göteborg på lördag! Scenen håller som bäst på att riggas i Scandinavium och på torsdag tas den i bruk för de första repetitionerna! Fler än jag som är rätt rejält mellobubblig redan?

En nationell final har vi också att se fram emot - våra grannar i Danmark väljer ju sitt eurovisionbidrag samtidigt som vi börjar tävla i Göteborg. Som om inte det vore nog är det samtidigt deltävlingar i ytterligare fem länder - det blir till att utmana simultanförmågan på lördag! Här är hela veckans schema (Genom att klicka på respektive lands namn kommer du direkt till det senaste jag skrivit om det landet.):

Torsdag

Sverige: 30 sekunder av veckans melodifestivalbidrag läggs ut på svt.se/melodifestivalen löpande under dagen efterhand som varje artist repeterar på scenen i Göteborg.

Lördag

Sverige: Veckans melodifestivalbidrag släpps för lyssning på svt.se/melodifestivalen kl. 14.

Danmark: Melodi Grand Prix - final, Danmark väljer sitt eurovisionbidrag
Lyssna på de tävlande bidragen här
Estland: Eesti Laul - semifinal I
Lyssna på de tävlande bidragen här
Finland: UMK 2015 - semifinal I
Lyssna på de tävlande bidragen här
Island: Söngvakeppnin 2015 - semifinal II
Lyssna på de tävlande bidragen här
Litauen: Eurovizija - deltävling VI
Sverige: Melodifestivalen - deltävling I i Göteborg
Ungern: A Dal - kvartsfinal III
Lyssna på de tävlande bidragen här

Söndag

Lettland: Supernova 2015 - andra heatet

Hela säsongens eurovisionkalender hittar du här och alla bidragen som är klara för Eurovision Song Contest 2015 tillsammans med deltagarländernas eurovisionplaner hittar du här.
Eurovisionkalendern vecka 6 Reviewed by Pierre on 19:15:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.