Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovisionkalendern vecka 7

Vi är ju inne i Eurovision Song Contests allra mest intensiva period - veckorna då de allra flesta länderna håller på att välja ut sina bidrag till tävlingen! Det är därför läge för den vanliga måndagskollen då jag försöker sammanfatta vad vi har att vänta i den kommande veckan - och under vecka sju är det sannerligen inte lite!

Till att börja med drar ju Melodifestivalen vidare till Malmö där den andra deltävlingen går av stapeln på lördag - och där din favvoschlagerskribent kommer att finnas på plats! Förutom det kommer två bidrag att bli helt klara - de från Island och Serbien. Ytterligare minst en artist blir klar, kanske till och med två - Israel väljer sin på söndag och Italien har ju lovat att ge vinnaren av San Remo-festivalen möjlighet att eurovisiontävla. Utöver detta blir det en hel hög av deltävlingar - vilket säkert lär kryddas med en sedvanlig dos oplanerade överraskningar under veckan!

Här är hela veckans schema (Genom att klicka på respektive lands namn kommer du direkt till det senaste jag skrivit om det landet.):

Tisdag

Italien: San Remofestivalen - första showen, de tio första bidragen i Campioni-kategorin framförs, samt de fyra första i nykomlingskategorin.

Onsdag

Italien: San Remofestivalen - andra showen, de tio återstående bidragen i Campioni-kategorin framförs, samt de fyra återstående i nykomlingskategorin.

Torsdag

Italien: San Remofestivalen - tredje showen, artisterna i Campioni-kategorin framför covers på italienska och internationella hits
Rumänien: Selecţia Naţională - de 12 tävlande bidragen presenteras
Sverige: 30 sekunder av veckans melodifestivalbidrag läggs ut på svt.se/melodifestivalen löpande under dagen efterhand som varje artist repeterar på scenen i Malmö.

Fredag

Italien: San Remofestivalen - fjärde showen, final i nykomlingskategorin samt semifinal i Campioni-kategorin.

Lördag

Estland: Eesti Laul - semifinal II
Lyssna på de tävlande bidragen här
Finland: UMK 2015 - semifinal II
Lyssna på de tävlande bidragen här
Island: Söngvakeppnin 2015 - final, Island väljer sitt eurovisionbidrag
Lyssna på de tävlande bidragen här
Italien: San Remofestivalen - femte showen, final i Campioni-kategorin. Vinnaren ges möjlighet att representera Italien i Eurovision Song Contest
Litauen: Eurovizija - låtfinal
Lyssna på de tävlande bidragen här
Serbien: Presentationsshow - de tre finalisterna samt smakprov på deras bidrag presenteras.
Sverige: Melodifestivalen - Veckans melodifestivalbidrag släpps för lyssning på svt.se/melodifestivalen kl. 14 och klockan 20 är det dags för deltävling II i Malmö
Ungern: A Dal - semifinal I
Lyssna på de tävlande bidragen här

Söndag

Lettland: Supernova 2015 - semifinal
Serbien: Nationell final, Serbien väljer sitt eurovisionbidrag

Hela säsongens eurovisionkalender hittar du här och alla bidragen som är klara för Eurovision Song Contest 2015 tillsammans med deltagarländernas eurovisionplaner hittar du här.
Eurovisionkalendern vecka 7 Reviewed by Pierre on 19:43:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.