Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Genealogy representerar Armenien i Wien

För några veckor sedan hintade det armeniska tvbolaget AMPTV om att man hade en stor överraskning på gång - och idag avslöjade man en stor del av vad överraskningen består av: ett annorlunda val av artist för Eurovision Song Contest 2015.

För att hedra hundraårsminnet av det armeniska folkmordet 1915 och samtidigt knyta an till årets eurovisionslogan Building Bridges har man bestämt sig för att skicka Genealogy till Wien, en grupp bestående av sex personer - fem av dem representerande var och en av de fem världsdelarna och den sjätte representerande Armenien.

Tanken har inspirerats av symbolen för minnesdagen, en förgätmigej, vars fem kronblad representerar världsdelarna dit armenierna flydde i samband med folkmordet. Härmed engagerar man den nya generationen av armenier i förskingring över världen och förenar dem med hemlandet i ett budskap om fred, enighet och tolerans genom gruppen Genealogy.

Vilka som ingår i gruppen är ännu inte avslöjat utan tanken är att de kommer att avslöjas en och en under veckorna framöver med start den 16 februari. En ledtråd har dock släppts i form av en världskarta (se nedan) där gruppmedlemmarnas hemorter är utmärkta. Några namnen verkar ha läckts ut i förväg och bland dem känner jag bara igen ett, Inga Arshakyan, som var den ena halvan av duon Inga & Anush som representerade Armenien i Eurovision Song Contest 2009 med Jan Jan. Övriga läckta namn är Tamar Kaprelian, Athena Manoukian, Essaï och Vahe Tiljan.

Genealogys tävlingsbidrag har titeln Don't Deny - men det kommer att presenteras först sedan gruppmedlemmarna officiellt avslöjats.Genealogy representerar Armenien i Wien Reviewed by Pierre on 20:29:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.