Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Il Volo representerar Italien i Wien

Il Volo
Sedan i tisdags har den anrika San Remo-festivalen, tävlingen som en gång stod som förebild när Eurovision Song Contest kom till, pågått i Italien! Tävlingen har tilldragit sig extra stort intresse den här säsongen eftersom tvbolaget RAI utlovat att vinnaren i Campioni-kategorin, tävlingsklassen för etablerade artister, skulle bli erbjuden att få representera Italien i Eurovision Song Contest i Wien!

Tävlandet för de etablerade artisterna inleddes redan i fredags när de tjugo tävlande skulle decimeras till sexton i en semifinal. Då plockades bland annat två av startfältets tidigare eurovisionrepresentanter bort - Lara Fabian och Raf. Igår kväll var det sedan dags för det stora avgörandet i finalen!

Efter att de sexton finalisterna framförts vidtog en första omröstning enligt en lite udda modell: 40% av rösterna kom från tvtittarna, 30% från en expertjury och 30% från medlemmarna i en geografisk specialjury om 300 personer som röstade hemifrån tvsofforna. De tre som fick flest poäng här gick vidare till en superfinal - och sedan röstades på samma sätt vinnaren fram!

Segern gick till slut till de tre unga tenorerna i Il Volo och det svulstiga popoperastycket Grande Amore - och snart meddelades att trion tackat ja till en tripp till Wien i maj! Ännu är det inte klart om de kommer att tävla med sitt San Remo-bidrag i Wien eller om det blir med en annan låt.

Själv hör jag till dem som gärna frossar i popoperagenren med skräckblandad förtjusning! Grande Amore låter väldigt italienskt och väldigt eurovision med sin dramatik och stora gester - jag tippar att den skulle kunna funka riktigt bra i Wien om de väljer den! Så här låter Grande Amore med Il Volo:

Resultatet i San Remo-festivalens Campioni-kategori 2015

Resultat i superfinalen
1.
Il Volo
Grande amore
39 %
2.
Nek
Fatti avanti amore
35 %
3.
Malika Ayane
Adesso e qui (nostalgico presente)
26 %
Placering för övriga finalister
4.
Annalisa
Una finestra tra le stelle

5.
Chiara
Straordinario

6.
Marco Masini
Che giorno è

7.
Dear Jack
Il mondo esplode

8.
Gianluca Grignani
Sogni infranti

9.
Nina Zilli
Sola

10.
Lorenzo Fragola
Siamo uguali

11.
Alex Britti
Un attimo importante

12.
Irene Grandi
Un vento senza nome

13.
Nesli
Buona fortuna amore

14.
Bianca Atzei
Il solo al mondo

15.
Moreno
Oggi ti parlo così

16.
Grazia De Michele & Mauro Coruzzi
Io sono una finestra

Il Volo representerar Italien i Wien Reviewed by Pierre on 11:11:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.