Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Island har valt - María Ólafsdóttir till Wien!

María Ólafsdóttir
Medan vi melodifestivalade i Malmö igår kväll var islänningarna framme vid final i sin uttagning Söngvakeppnin 2015 - och därmed valet av sitt bidrag till Eurovision Song Contest i Wien.

I de inledande semifinalerna framfördes alla bidrag på isländska, men i finalen släppte man på språkregeln och bidragen fick framföras på det språk man tänkt använda i Wien om man vinner - vilket ledde till att fem av sju finalister framfördes på engelska.

I en första röstningsomgång röstade tittarna tillsammans med en jury fram två superfinalister och i superfinalen bestämde sedan tittarna på egen hand vilken av de två finalisterna man ville skicka till Wien.

Min stora favorit Feathers med Sunday försvann redan i den första röstningsomgången och istället valde islänningarna mellan Unbroken med María Ólafsdóttir och Once Again med Friðrik Dór i superfinalen - vilket bara det var en hejdundrande succé för producent- och låtskrivarteamet StopWaitGo (Ásgeir Orri Ásgeirsson, Pálmi Ragnar Ásgeirsson och Sæþór Kristjánsson) som tävlade med två bidrag i år och lyckades knipa både första- och andraplatsen!

Tittarna valde till slut Unbroken med den 21-åriga Söngvakeppnin-debutanten María Ólafsdóttir, eller Lítil skref som den hette i sin isländska version - att döma av publikens reaktioner ett väntat och välkommet val. Själv tycker jag det är ett lite fegt val - en kompetent men ospännande låt, den där sorten som lär plocka en del poäng men aldrig nämnas som en segerkandidat. Lite synd när man faktiskt hade riktigt spännande alternativ! Så här lät Unbroken när den framfördes igår:

Resultatet i finalen av Söngvakeppnin 2015

Resultat superfinalen
1.
María Ólafsdóttir - Unbroken
2
Friðrik DórOnce Again


Övriga finalister (oplacerade)
Cadem - Fly
Sunday - Feathers
Björn og félagar - Piltur og stúlka
Elín Sif HalldórsdóttirDance Slow
Haukur Heiðar HaukssonMilljón augnablik
Island har valt - María Ólafsdóttir till Wien! Reviewed by Pierre on 09:58:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.