Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Israel har valt artist - Nadav Guedj till Wien!

Den här säsongen bestämde sig Israel för att välja sin artist för Eurovision Song Contest i den tvsända talangjaktsshowen HaKokhav HaBa (The Next Star). Showen har pågått sedan början av december då tio artister stod på startlinjen och sedan har artisterna vecka för vecka decimerats - tills man ikväll var framme vid final med de fyra återstående artisterna!

Under programledning av Assi Azar och Rotem Sela ställdes först de fyra mot varandra i dueller där de framförde vardera en cover på en känd låt. Från varje duell gick sedan en av artisterna vidare till superfinal med hjälp av 60% röster från en jury och 40% röster från tvtittarna. Därefter fick också en av de båda artisterna som besegrades i duellerna ett wildcard till superfinalen.

I superfinalen framförde de tre återstående tävlande sedan ytterligare en cover och därefter var det dags för ny omröstning, nu med större makt hos tittarna, 60% mot juryns 40%.

Jag fick genast en favorit i den 16-årige studenten Nadav Guedj - mycket tack vare ett energiskt framförande av Beyonces Crazy In Love i sin första duell, jämfört med de båda tjejernas rätt trista ballader och rastabandet vars musik jag inte riktigt orkar med alls - trots att just de kändes som de största konkurrenterna om Nadavs seger.

Det blev också han som till slut vann före rastamännen efter sin version av John Legends All of me i superfinalen! Jag tycker med andra ord att israelerna valde helt rätt - en showman med stark röst! Hans tävlingsbidrag kommer nu att utses av en expertjury och presenteras under de kommande veckorna.

I väntan på tävlingsbidraget kollar vi in Nadavs version av All of me från kvällens final:


Resultatet i finalen av HaKokhav HaBa (The Next Star)

Duell I
Iki Levy & The Rasta Hebrew Men
Lihiot adam (original Zohar Argov)
52 %
Avia Shoshani
Mishehu pa’am (original Ivri Lider)
49 %

Duell II
Nadav Guedj
Crazy in love (original Beyonce)
79 %
Sari Nachmias
Fix you (original Coldplay)
64 %


Superfinal
1.
Nadav Guedj
All of me (original John Legend)
79 %
2.
Iki Levy & The Rasta Hebrew Men
Imagine (original John Lennon)
69 %
3.
Sari Nachmias
Feeling good (original Nina Simone)
49 %
Israel har valt artist - Nadav Guedj till Wien! Reviewed by Pierre on 22:35:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.