Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Klart för final i Lettlands Supernova

Efter två inledande kvartsfinalronder var man igår kväll framme vid semifinal i Lettlands eurovisionuttagning Supernova! Åtta semifinalister tävlade om de fyra finalplatserna enligt samma modell som i kvartarna - först röstade tittarna vidare två bidrag och sedan fyllde juryn på med ytterligare två bland de återstående sex bidragen.

Tittarna fortsatte enligt samma mönster som i förra veckans kvart och röstade vidare precis samma bidrag som då - de med Markus Riva och Aminata, medan juryn röstade vidare de två bidrag som tittarna valde att plocka vidare i det första heatet!

De lettiska tvtittarna borde med andra ord vara väldigt nöjda inför finalen nu på söndag - vilket ju passar fint eftersom juryn härmed drar sig tillbaka och lämnar det slutgiltiga valet av vinnare i finalen helt och hållet till tittarna!

Eftersom tittarna har hela makten i finalen säger väl också all logik att Markus Riva och Aminata är favoriter till slutsegern framför de övriga två eftersom tittarna ju favoriserade dem här i kvarten - och inte mig emot, jag har ju hittat min favorit i Aminatas Love Injected som jag tänker hålla en tumme för på söndag!

Finalen avgörs i två steg - i en första röstningsomgång väljer tittarna ut två superfinalister och sedan börjar man en ny röstningsomgången för att få fram en vinnare! Vi tar och kollar in min favorit, Love Injected med Aminata - därunder hittar du hela semifinalresultatet!

Resultatet i semifinalen av Supernova

Till final som tittarnas val
Markus Riva - Take Me Down
Aminata - Love Injected

Till final som juryns val
MNTHA - Nefelibata
ElektroFolk - Sundance

Utslagna
Rihards Bērziņš - Your Eyes
Euphony - Home
Antra Stafecka - It's the Night
Framest - Ziemā
Klart för final i Lettlands Supernova Reviewed by Pierre on 17:08:00 Rating: 5

3 kommentarer:

  1. Om Aminata vinner i Lettland skulle Mariettes låt plötsligt kännas som ett mindre lyckat val för oss att skicka till Österrike!

    SvaraRadera
  2. Mariettes låt ÄR ett mindre lyckat val av oss att skicka till Österrike redan nu! Det är så många midtempo-mystisk-kvinna-låtar redan nu valda så hon skulle inte sticka ut all:-) (Med det inte sagt att jag inte tycker det är en bra låt, bara det att jag inte tror på den i sammanhanget)

    SvaraRadera
  3. Ja jag är nog benägen att hålla med där... Det börjar bli tjockt med kvinnliga solister i Wien och just Aminata är kanske den som känns mest lik Mariettes uttryck.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.