Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Litauen har valt låt - This Time till Wien!

I lördags var Litauens långdragna eurovisionuttagning Eurovizija framme vid den första av sina två finaler - låtfinalen! De tre kvarvarande artisterna Vaidas Baumila, Mia och Monika Linkytė framförde alla sina versioner av de tre kvarvarande låtarna This Time, Dangerous (S.O.S.) och The Right Way - och sedan var det dags för jurygrupperna och tittarna att bestämma sig, vilken av låtarna ville man se som Litauens bidrag vid Eurovision Song Contest 2015?

Den här gången satt de tre artisterna säkert - det var bara låtarna som skulle bedömas - vilket jag tror kan ha lett till en del taktikspel från artisternas sida. Känslan när man hörde de nio versionerna var att artisten lade krutet på sin favorit för att sedan jazza bort de övriga två. Vad är det förresten med Litauen och jazz? Genren är i stort sett död i andra länders uttagningar, men i Litauen dyker den upp mest hela tiden!

Särskilt tydligt var att Mia spetsat in sig på Dangerous (S.O.S.). Hon tog hjälp av gruppen Night Life för att lyfta framträdandet och lyckades riktigt bra med det - helt klart ett av finalens starkaste kort. Även Vaidas var tydlig med vilken låt han ville göra - i This Time fanns intensitet och glimt i ögat medan hans två andra framträdanden var loja och oengagerade.

Det var inte svårt för varken tittarna eller juryn att utse sin favorit i alla fall! De var helt överens med mig om att det är This Time man vill skicka till Wien - vilket borde ge stor fördel åt Vaidas Baumila i finalen nu på lördag! Här är hela resultatet från låtfinalen samt länkar till alla framföranden av låtarna:

Resultatet i låtfinalenJuryn
Tittarna
Totalt
LT
LV
GE
NL
Totalt
Poäng
Röster
Poäng
1.
This Time
3
2
3
3
11
12
1’429
12
24
2.
Dangerous (S.O.S.)
1
1
1
2
5
8
898
10
18
3.
The Right Way
2
3
2
1
8
10
319
8
18

Alla framföranden i låtfinalen

This Time
(Vytautas Bikus, Monika Liubinaitė)
Dangerous (S.O.S.)
(Camilla Gottschalck, Christina Schilling, Henrik Szabo, Daniel Nilsson, Amir Aly)
The Right Way
(Tina Almqvist Hilli, Daniel Persson)
Litauen har valt låt - This Time till Wien! Reviewed by Pierre on 12:33:00 Rating: 5

4 kommentarer:

 1. Gillar Monikas version bäst.. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha meeen... jag tycker Monika är helt off i sin version! Däremot skulle jag gärna se Monika OCH Vaidas som vinnare: https://www.youtube.com/watch?v=ziXkmxouw8Y

   Radera
 2. Ja den hade dom gärna fått skicka, men klarar inte av honom... x)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah... tippar att du blir rätt besviken på lördag då ;)

   Radera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.