Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Lyssna på bidragen som tävlar i Rumänien

Bland länderna som tvingas kvala sig in i Eurovision Song Contests final finns det fyra som hittills  lyckats ta sig dit varenda gång ända sedan semifinalerna introducerades 2004; Grekland, Ryssland, Ukraina - och Rumänien! Bara det gör det ju extra intressant att kolla läget när rumänerna idag presenterade de tolv bidragen som gör upp i deras nationella uttagning Selecția Națională 2015!

Under de tre senaste dagarna har en expertjury gått igenom det knappa hundratalet bidrag som kommit in till det arrangerande tvbolaget TVR - och idag kände man sig alltså redo att presentera de tolv som kommer att få göra upp i finalen den 8 mars.

Bland de tävlande bidragen är det bara ett av namnen för en bredare eurovisionmassa - Luminiţa Anghel som ju tog Rumänien ända upp till pallen för tio år sedan med Let Me Try. Hon verkar fast besluten att få chansen att förbättra det resultat - det här är hennes tredje försök efter att ha snubblat i finalen både 2010 och 2013 då hon slutade tvåa respektive trea med Save Their Lives och Unique.

Själv hittar jag ingen omedelbar favorit efter en första genomlyssning vilket väl säger att jag inte hör någon eurovisionvinnare i startfältet - men mycket kan hända med lyssningarna, en hel del låter faktiskt mer än ok. Jag lär få anledning att återkomma till det!

Den rumänska finalen äger alltså rum den 8 mars i inomhusarenan Sala Polivalentă i Craiova. Resultatet avgörs av en kombination av rösterna från tvtittarna och rösterna från en expertjury med fem till sju medlemmar. Här är de tolv tävlande med länkar till YouTube där du kan lyssna in dig och hitta din favorit!

De tävlande bidragen i Selecția Națională 2015

Luminiţa Anghel - A Million Stars
Aurelian Temişan feat. Alexa - Chica Latina
Voltaj - De La Capăt
Blue Noise - Love Won’t Run Away
Cristina Vasiu - Nowhere
Rodica Aculova - My Light
Tudor Turcu - Save Us
Lara Lee - Superman
Ovidiu Anton - Still Alive
Supertrooper - Secret Place
Lyssna på bidragen som tävlar i Rumänien Reviewed by Pierre on 15:37:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.