Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Lyssna på låtarna som tävlar i Irland

Efter fyra år av en metod där utvalda mentorer valt ut låtar och artister och coachat dem mot en nationell final har i år det irländska tvbolaget RTÉ dumpat det upplägget och istället gjort ett öppet intag till sin uttagning Eurosong 2015.

I övrigt kommer uttagningen att kännas igen - den kommer åter att gå av stapeln som en specialupplaga av tvshowen The Late Late Show under programledning av Ryan Tubridy, den här gången den 27 februari. Fem bidrag är det som tävlar och vinnaren kommer att utses med en kombination av tittar- och juryröster.

Idag presenterades de fem tävlande och deras bidrag i radioshowen The Ray D'Arcy Show i den statliga radiokanalen RTÉ Radio 1. Bland de tävlande finns lite oväntat ett svenskt inslag, Erika Selin som en del säkert känner igen som deltagare i svenska Idol 2009 där hon slutade åtta. Hennes låt är helsvensk och i startfältet finns ytterligare ett bidrag med svenska upphovsmän - det som sjungs av den enda artisten jag känner igen, Nikki Kavanagh som blev tvåa bakom Jedward i 2011 års uttagning med Falling.

Bland upphovsmännen märks också en eurovisionvinnare, Charlie McGettigan som tillsammans med Paul Harrington vann hela tjottaballongen 1994 med Rock'n'Roll Kids. Efter en första genomlyssning av de tävlande bidragen är det faktiskt hans låt jag tror mest på...

Här nedan kan du lyssna på de fem låtarna, i fyra fall i fullversion och i det femte som det smakprov sm serverades i radio idag och döma själv - vilken är din favorit?

De tävlande bidragen i Eurosong 2015

Alex Saint - She's So Fine
(Tony Adams-Rosa)


Kat Mahon - Anybody Got a Shoulder
(Charlie McGettigan)


Erika Selin - Break Me Up
(Gustav Eurén, Niclas Arn, Dan Attlerud)


Nikki KavanaghMemories
(Lee Anna James, Elena Morosanu, Simon Gribbe, Johnny Sanchez, Dimitri Stassos)


Molly Sterling - Playing with Numbers
(Molly Sterling, Greg French)Lyssna på låtarna som tävlar i Irland Reviewed by Pierre on 18:14:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.