Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Melodifestivalen 2015: Eric Saade och Jessica Andersson till final

Vi är i gång igen, den första deltävlingen i Melodifestivalen 2015 är till ända - och det känns som att ha kommit hem! Inte bara för att det är ett år sedan sist, utan för att man hittat tillbaka till den varma tonen och humorn jag helt saknade förra året, till sköna shownummer och glimt i ögat - mycket tack vare en programledarduo jag tycker skötte sig alldeles utmärkt ikväll. Kan det någonsin bli för mycket skåningar?

Resultatet då? Att Eric Saade skulle gå till final var ju ingen skräll - och helt rättvist så! Jag tycker han stod i en klass helt för sig själv i det här startfältet med den starkaste låten och det hetaste scenframträdandet - och tippar att han kommer att landa högt även i finalen om en dryg månad. Att Jessica Andersson skulle göra honom sällskap dit var kanske mer oväntat även om jag flaggade för att man underskattade hennes chanser i förhandssnacket. Jag tycker hon gjorde ett starkt framträdande som lyften låten så långt det gick - och det tillsammans med en stark fanbas räckte för avancemang.

För övrigt sörjer jag en smula att Molly Pettersson Hammar oväntat och i mina ögon orättvist blev nästjumbo ikväll. Jag noterar också att Behrang Miri feat. Viktor Crone och Dolly Style får en andra chans och därmed blir de första som får åtnjuta den nya regeln - att det är fritt fram att spela Andra Chansen-bidragen redan efter respektive deltävling. Återstår att se hur mycket de gynnas av det!

Skandalfritt blev det dock inte - vi hade ju den nya röstnings-appen. På ett sätt fungerade den lite FÖR bra - när alla låtarna framförts presenterades resultatet enligt hjärtrösterna i appen - vilket visade sig stämma exakt med det faktiska slutresultatet. Visst är det en kanonidé att kunna rösta gratis via appen - men inte att den dödar spänningsmomentet när resultatet ska presenteras. Det diskuteras också om Molly som var först ut och slutade näst sist trots ett favoritskap på förhand drabbades av appröstandet - när man väl lyckats installera appen och få igång den var det redan för sent att rösta på henne. Faktum är att just det kan ha drabbat hela resultatlistan ikväll  - eller är det ett sammanträffande att den nästan sammanfaller med startordningen bakifrån - 7, 6, 5, 4, 3, 1, 2? Jag gissar att SVT just nu tar sig en rejäl funderare...

Här är hela resultatet med länkar till bidragen du redan nu kan lyssna på igen - därunder kan du rösta på din favorit ikväll! Fem av veckans ju bidrag finns dessutom redan på Spotify - du hittar dem i en spellista här.

Resultatet av den första deltävlingen

Till final
Eric SaadeSting
Jessica AnderssonCan’t Hurt Me Now

Till Andra Chansen
Dolly StyleHello Hi
Behrang Miri feat. Victor CroneDet rår vi inte för

Utslagna
5.
Elize Ryd & Rickard SöderbergOne By One
6.
Molly Pettersson HammarI’ll Be Fine
7.
Daniel GildenlöwPappa

Vem var din favorit ikväll? Rösta!


Bild: Stina Stjernkvist/SVT
Melodifestivalen 2015: Eric Saade och Jessica Andersson till final Reviewed by Pierre on 21:25:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Jättetråkigt att Molly åkte ut, men var tyvärr inte lika bra live och det skrikiga slutet var inget vidare. Trots allt förtjänade hon att gå vidare före de tramsiga dockorna. Hade ju tre rätt ändå...

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.