Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Melodifestivalen 2015: Jon Henrik Fjällgren och Isa till final!

Melodifestivalens tredje deltävling i Östersund är till ända och vi har fått två nya finalister! Det kändes aldrig som något snack om saken under sändningen ikväll – det här var Jon Henrik Fjällgrens deltävling, frågan var bara hur övriga skulle komma att rada upp sig bakom honom!

Att han skulle få Isa med sig till final var mer oväntat på förhand, men när hon glänste samtidigt som Kristin Amparo visade prov på nerver så var det egentligen inget snack om saken – hon gjorde en Ace Wilder och tog sig välförtjänt direkt till final som på förhand okänd debutant!

Jag hoppas Kristin sätter framförandet när Melodifestivalen når Helsingborg och Andra Chansen om två veckor, för i final ska hon vara. Dit hoppas jag däremot att Andreas Weise inte når. Vad hände där egentligen? Kan någon förklara storheten i både honom och hans låt tack? Då hade jag mycket hellre sett Andreas Johnson få en andra chans. Helt obegripligt att han placeras som jumbo när han för en gångs skull faktiskt är riktigt bra…

Den stora frågan just nu är inte i första hand varför SVT valt att banta ner startfältet till sju bidrag för att få plats med skämskuddeögonblick som Kalle Moraeus – nej frågan är hur Jon Henrik Fjällgren skulle kunna tänkas funka i Eurovision Song Contest! Med tanke på gensvaret i arenan och hur rött det där hjärtat i hörnet pulserade är han helt klart en het kandidat till slutsegern i Friends Arena!

Det slogs förresten nytt röstningsrekord! Igen! För tredje veckan i rad! 2'865'979 röster räknades in den här veckan. Hur galet är inte det?

Resultatet av den tredje deltävlingen

Till final

Jon Henrik Fjällgren – Jag är fri (Manne Leam Frijje)
(Jon Henrik Fjällgren, Erik Holmberg, Tony Malm, Josef Melin)

Isa – Don’t Stop
(Isa Tengblad, Johan Ramström, Gustaf Svenungsson, Magnus Wallin, Oscar Merner)


Till Andra Chansen

Andreas Weise Bring Out the Fire
(Anton Malmberg Hård af Segerstad, Henrik Janson, Thomas G:son)

Kristin Amparo I See You
(Kristin Amparo, David Kreuger, Fredrik Kempe)


Utslagna
5.
Ellen Benediktson Insomnia
(Ellen Benediktson, Anderz Wrethov)
6.
Kalle Johansson För din skull
(Martin Eriksson, Thomas G:son, Thomas Karlsson)
7.
Andreas Johnson Living To Die
(Andreas Johnson, Bobby Ljunggren, Karl-Ola Kjellholm)

Vem var din favorit ikväll? Rösta!


Bild: Sonja Stjernkvist/SVT
Melodifestivalen 2015: Jon Henrik Fjällgren och Isa till final! Reviewed by Pierre on 22:39:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Bästa med detta är att jag kan lyssna på Kristins låt på spotify... :p I see you bästa låten hittils tsm med Mariettes
    Men kul att Jon Henrik gick till final, spännande att se vad de internationella jurygrupperna tycker om den :)

    SvaraRadera
  2. Vill börja med att säga att om Jon Henrik inte hade sagt det han sa: "Sverige..." så hade han inte fått min röst, men just där och då blev det väldigt känslofullt, tack för det. Var det sen nerver som gjorde att Amparo inte gick vidare till final? Tror snarare det var iscensättningen, som var tråkig och inte tog vara på låtens itensitet, synd. Att Isa skrällde var å andra sidan jättekul, men Ellen skulle helt klart gått före Waise. Hon hade ett skitsnyggt nummer och bättre låt helt enkelt, tråkigt. Programmet var helt ok i sin helhet ändå.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.