Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Melodifestivalen 2015: Minutklipp från Malmö

Melodifestivalens turné har på sin andra vecka dragit vidare till Malmö - och idag drar de första repetitionerna igång i Malmö Arena! I samband med det har vi löpande serverats (halv)minutklipp i takt med att veckans sju artister intagit scenen - och jag har haft dem som sällskap medan jag packat väskorna inför avresa mot Malmö i morgon!

Redan igår kväll fick ju som vanligt de pressackrediterade på plats premiärlyssna på hela startfältet i sin helhet - och att döma av dem har vi ännu ett svårtippat startfält framför oss. Det verkar dock som om duon Samir & Viktor enligt dem sitter på den starkaste finalkandidaten medan schlagerfantasterna äntligen kommer att få sitt lystmäte i Magnus Carlssons bidrag. (Du hittar länkar till några av pressen omdömen efter första lyssningen längst ned på sidan!)!

Nu är ju klippen väldigt korta, men utifrån dem känns det svårtippat värre! Hjärtat är hos Magnus Carlsson - jag tröttnar nog aldrig på smarriga popschlagermackor och hans Möt mig i Gamla stan låter som precis en sådan! Samtidigt är det Mariettes låt jag är mest sugen på att höra mer av, Linus Svenning låter mer än ok, Neverstore låter som en sådan där State of Drama-finalist för rockpubliken och jag fattar definitivt om Samir & Viktor funkar på kidsen. Den kan till och med funka på mig en gång eller tre. Gah... jag ber att få återkomma när vi fått höra hela på lördag!

Samtidigt rasar helgens debatt om röstnings-appen vidare. Idag publicerar Aftonbladet en intervju (se här) där Tobbe Ek ställer en löjligt slingrande Christel Tholse Willers, chef för Melodifestivalen, mot väggen. Christel ger inga som helst svar på de ställda frågorna om huruvida förutsättningarna för appen avgjorde deltävlingen utan upprepar som ett mantra vaga argument om att man inte redovisar "halva resultat". Utifrån Christels totala ovilja att besvara de ställda frågorna är det faktiskt svårt att dra andra slutsatser än att appen var helt avgörande för resultatet - men att det vore en alltför stor prestigeförlust för SVT att dra konsekvenserna av det. Vi lär få anledning att återkomma till det här - nu kollar vi (halv)minutklipp!

Minutklippen från Malmö

Linus SvenningForever Starts Today
(Aleena Gibson, Anton Malmberg Hård af Segerstad, Fredrik Kempe)


Emelie IrewaldDär och då med dig
(Emelie Irewald)


Samir & ViktorGroupie
(Anton Malmberg Hård af Segerstad, Kevin Högdahl, Maria Smith, Viktor Thell)


NeverstoreIf I Was God For One Day
(Thomas G:son, John Gordon, Jacob Widén)


Marie Bergman & Sanne SalomonsenNonetheless
(Andreas Stone Johansson, Allison Kaplan)


Magnus CarlssonMöt mig i Gamla stan
(Thomas G:son, Lina Eriksson)


MarietteDon’t Stop Believing
(Miss Li, Sonny Gustafsson)

Länkar till pressreaktioner från igår

Schlagerprofilerna
Poplight
Tobbe Ek, Aftonbladet
Johan Alexed, Being Blogged
Melodifestivalklubben
Hanna Fahl, DN

Melodifestivalen 2015: Minutklipp från Malmö Reviewed by Pierre on 14:40:00 Rating: 5

3 kommentarer:

  1. Håller med dig Pierre, Mariettes låt är jag grymt nyfiken på! :)

    SvaraRadera
  2. Tycker den enda av dessa låtar som föll mig i smaken var Marie och Sanne (som troligen är helt chanslösa) Mariette låter som några andra länders redan valda bidrag och skulle få det svårt i ESC. Magnus Carlsson går det nog bra för men känns lite som att gå tillbaka 15 år i tiden. Neverstre är ett stort ja för mig och Samir och Viktor ska självklart direkt till final. Linus Svenning vill jag inte diskutera då jag inte gillar honom alls. :-)

    SvaraRadera
  3. Tycker denna deltävling är mycket bättre än förra... vilket gör att Marie och Sannes låt som jag fastnat för kommer antagligen få det tufft att knipa nån av de fyra första platserna :/ Men till final tsm med Mariette hade varit perfekt :D efter dessa 30 sekunderna iaf.. Pepp på lördag nu!

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.