Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Melodifestivalen 2015: Minutklipp från Östersund

Melodifestivalens turné har dragit vidare till sitt nordligaste stopp den här säsongen för den tredje deltävlingen - Östersund! Idag har repetitionerna dragit igång på scenen i Östersund Arena och i samband med det har vi som vanligt fått en första försmak av veckans sju tävlande i form av korta klipp från repen!

Redan igår kväll fick pressen på plats i Östersund höra bidragen i sin helhet för första gången, och deras reaktioner på låtarna var för första gången den här säsongen närmast genomgående positiv! Flera av bidragen nämns som favoriter, kanske till och med om slutsegern - så det är inte utan att förväntningarna på veckans deltävling har höjts en bra bit för min del! (Du hittar länkar till några av pressen omdömen efter första lyssningen längst ned på sidan!)!

Särskilt omtalas Talang-vinnaren Jon Henrik Fällgrens bidrag som sägs vara ett udda möte mellan Enigma och Lejonkungen med bara 26 ord i texten. Reaktionerna på låten har fått oddset att rasa och han är nu storfavorit till en finalplats hos spelbolagen och faktiskt andrahandsfavorit till slutsegern i Friends Arena!

Efter att ha kollat minutklippen är jag, precis som tidigare veckor, mest frustrerad av att de är så korta och önskar mer än något annat att SVT återgår till att åtminstone ge oss en minut. Jag hinner inte bli lika imponerad som pressen av de här klippen - men räknar kallt med att intrycket blir ett helt annat när vi får höra hela låtarna på lördag! Vilken är din favorit? Rösta i omröstningen längst ner - här har du veckans sju!

Minutklippen från Göteborg

1. Ellen Benediktson – Insomnia
(Ellen Benediktson, Anderz Wrethov)
2. Kalle Johansson – För din skull
(Martin Eriksson, Thomas G:son, Thomas Karlsson)
3. Andreas Weise – Bring Out the Fire
(Anton Malmberg Hård af Segerstad, Henrik Janson, Thomas G:son)
4. Andreas Johnson – Living To Die
(Andreas Johnson, Bobby Ljunggren, Karl-Ola Kjellholm)
5. Isa – Don’t Stop
(Isa Tengblad, Johan Ramström, Gustaf Svenungsson, Magnus Wallin, Oscar Merner)
6. Kristin Amparo – I See You
(Kristin Amparo, David Kreuger, Fredrik Kempe)
7. Jon Henrik Fjällgren – Jag är fri (Manne Liem Frije)
(Jon Henrik Fjällgren, Erik Holmberg, Tony Malm, Josef Melin)


Länkar till pressreaktioner från igår

Schlagerprofilerna
Tobbe Ek, Aftonbladet
Johan Alexed, Being Blogged
Melodifestivalklubben
Hanna Fahl, DN
Anders Nunstedt, Expressen

Omröstning

Melodifestivalen 2015: Minutklipp från Östersund Reviewed by Pierre on 13:07:00 Rating: 5

3 kommentarer:

  1. Asså shit detta blir ju bara bättre och bättre! :D Ellens Insomnia och Jon henriks låt gillar jag verkligen! Tror även Kristin Amparos har en väldigt bra låt, lite svåra 30 sekunder av hennes... vill höra hela!

    SvaraRadera
  2. Definitivt bästa deltävlingen hittills av klippen att döma. Jag avskyr inte något (brukar finnas minst två i varje startfält jag inte klarar av annars) Är djupt imponerad av Kristin Amporos röstomfång och Jon Henrik kommer bli något alldeles extra. Även Isa tycker jag låter lovande!

    SvaraRadera
  3. Blir inte klok på dom här korta klippen, mer irriterad än imponerad. Inte ens Amparo gör nåt större intryck, så väntar med kommentarer till på lördag istället.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.