Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Petra Mede leder Eurovision Song Contests jubileumsgala

Den 19 oktober 1955 godkände EBU planen på ett Eurovision Grand Prix som det hette då, ett samarbetsprojekt för organisationens medlemsländer att roas av och förenas genom - vilket innebär att vår favorittävling i år fyller 60 år!

Detta kommer givetvis att uppmärksammas - och idag släppte EBU en hel del på förlåten för jubileumsplanerna! Till att börja med har brittiska BBC fått uppdraget att organisera en jubileumsgala under namnet Eurovision Song Contest's Greatest Hits. Galan som kommer att äga rum på Eventim Apollo Hammersmith i London den 31 mars för att sedan sändas i SVT några dagar senare, den 4 april.

Programledare blir ingen annan än vår egen Petra Mede tillsammans med Graham Norton, BBCs välkända talkshowankare och sedan flera år brittisk kommentator för Eurovision Song Contest. Som galans namn antyder kommer vi där att få möta en lång rad eurovisionartister och deras bidrag - från såväl förr som nutid. Än så länge har bara tre av dem avslöjats; förra årets vinnare Conchita Wurst, de svenska vinnarna från 1984, Herreys och Natasha St-Pier, Frankrikes representant från 2001 som slutade fyra med Je n’ai que mon âme. Varje dag den här veckan kommer BBC att avslöja fler namn!

För den som är sugen att finnas på plats och se galan live så släpps biljetterna nu på fredag kl. 11.15 på Eurovision Song Contests officiella hemsida.

Förutom galan meddelar EBU också att man kommer att organisera en eurovisionkonferens den 24 april på British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) i London. Konferensen kommer att utforska vilket intryck tävlingen gjort på de europeiska tittarna under sina sex decennier. Akademiker som studerat kraften i tävlingen kommer tillsammans med kommentatorer och tidigare deltagare i tävlingen att undersöka hur tävlingen använts som plattform för att uttrycka olika nationaliteter och kulturer, att skapa nationell och europeisk identitet och fungerat som ett verktyg för att skapa nationella varumärken.

Själv blir jag rejält blöt i brallan över de här nyheterna! Jubileumsgalan har alla möjligheter att bli både unik och fantastisk - så har du ännu inte kommit på vad du ska köpa till mig i födelsedagspresent så är ju det här ett hett tips!

Källor: EBU, EBU och BBC

Petra Mede leder Eurovision Song Contests jubileumsgala Reviewed by Pierre on 15:21:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.