Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Resultatet av den andra semifinalen i Eesti Laul 2015

I Estland var man framme vid den andra och avslutande semifinalen i sin uttagning Eesti Laul 2015 igår kväll, där de tio sista bidragen tävlade om de fem sista platserna i finalen nästa helg! Precis som i den första semifinalen avgjordes resultatet med en 50/50-fördelning av röster från tvtittarna och en expertjury.

Uppmärksamheten på de tävlande bidragen stals dock helt av ett av dem - det var ju äntligen dags för den där låten som är anledningen till att Estland fortfarande är oddsfavoriter till att ta hem segern i Wien att inta scenen; Goodbye to Yesterday med Stig Rästa & Elina Born! Frågetecknena som skulle rätas ut var ju många: Kan duon sjunga live? Funkar de tillsammans? Håller framträdandet eurovisionklass? Och skulle esterna ha vett att skicka låten vidare?

Svaret blev nog närmast ett nja med god potential för förbättring! Stig och Elina har definitivt rösterna för ett liveframträdande och visst hade esterna den goda smaken att plocka låten vidare till finalen! Tveksamheterna jag har handlar om scenframträdandet.

Duon uppträder i en lampbutik bakom ett svartvitt filter, stående med ryggarna mot varandra utan något som helst samspel eller ens ögonkontakt under hela låten - förmodligen för att visualisera distansen mellan de två i låtens text. Jag tycker inte det funkar hur mycket det än matchar låtens story. Intrycket blir alltför kyligt och distanserat för att hålla i eurovisionformatet. Men som sagt - råmaterialet finns där, jag fortfarande det här kan leda till en riktigt fin placering i Wien om de bara kunde lyssna på mina råd och reda ut sina missförstånd öga mot öga. Vad tror du?

Finalen på lördag avgörs i Nordea Concert Hall i Tallinn. I en första röstningsrond röstar man fram tre bidrag till en superfinal och sedan röstas det en gång till för att få fram en vinnare.

Här är Goodbye to Yesterday från gårdagens semi - därunder hittar du hela resultatet med länkar till alla framträdanden i gårdagens semi samt de sedan tidigare klara finalisterna:

Resultatet av den andra semifinalen i Eesti Laul 2015

Till final (utan inbördes ordning)
Daniel Levi - Burning Lights
Triin Niitoja & John4 - This is Our Choice
Kali Briis Band - Idiot
Luisa Värk - Minu päike
Elina Born & Stig Rästa - Goodbye to Yesterday

Utslagna (utan inbördes ordning)
Demie feat. Janice - Kuum
NimmerSchmidt - Kellega ma tutvusin?

De sedan tidigare klara finalisterna i Eesti Laul 2015

The Blurry Lane - Exceptional
Maia Vahtramäe - Üle vesihalli taeva
Robin Juhkental & The Big Bangers - Troubles
Elephants From Neptune - Unriddle Me
Elisa Kolk - Superlove
Resultatet av den andra semifinalen i Eesti Laul 2015 Reviewed by Pierre on 18:50:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Älskar den här låten.
    Om själva framträdandet.. Asså jag tycker att de funkar bra att köra hela låten utan ögonkontakt. Det ger "rätt" intryck till låten och texten. Men alla lampor kan skippas och med en fin ljussättning i Wien kommer detta funka... för till Österrike måste den bara gåå.. snälla snäll ester :3

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.