Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Resultatet av den andra semifinalen i Finlands UMK

Den finska eurovisionuttagningen UMK 2015 håller jämna steg med den svenska Melodifestivalen - igår var man precis som vi framme vid tävlingens andra deltävling. Vi tar och kollar in hur det gick i den!

Precis som förra veckan tävlade sex bidrag om tittarnas röster och tre platser i finalen i en tvstudio hos YLE i Helsingfors under programledning av Rakel Liekki och Roope Salmine.

Jag har fler än en gång tänkt att de finska eurovisionuttagningarna ofta är onödigt färglösa och sparsmakade. Det lyfte en smula när man skrotade det förra uttagningsformatet Euroviisut och gick över till UMK, men på det stora hela har man varit väl återhållsam med visuella uttryck - tills den här veckan. Två av bidragen, den osannolika kombon bhangra på finska i Ostarilla med Shava och den minst lika märkliga popoperalåten Heart of Lights med Opera Skaala fullkomligt vältrade sig i färg, kitsch och svullna gester - vilket betalade sig riktigt bra! De tog sig båda till final - trots att de i mina öron inte riktigt hade låtar att backa upp färgprakten med.

Det gick ut över en av mina stora förhandsfavoriter, Mustelmat med en Siru som ensam med en mikrofon drunknade helt i konkurrenternas mer visuella uttryck och oväntat åkte ut. Synd på så rara ärtor!

Jag ser gärna mer färg och kitsch i nästa veckas tredje och sista deltävling - men hoppas det i slutändan inte helt plockar bort betydelsen av vad som faktiskt framförs på scenen. Sugen på att kolla in hur bhangra på finska låter? Vi kollar in den nyblivna finalisten Ostarilla med Shava - därunder hittar du hela resultatet med länkar till samtliga framträdanden!


Resultatet av den andra semifinalen i UMK 2015

Till final
Shava - Ostarilla
Opera Skaala - Heart of Light
Jouni Aslak - Lions and Lambs

Utslagna
Siru - Mustelmat
Otto Ivar - Truth or Dare
Eeverest - Love It All Away
Resultatet av den andra semifinalen i Finlands UMK Reviewed by Pierre on 20:57:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.